Министър Гьоков: Има риск бюджетът да не мине

  • 17 юни 2022 13:00

  • 1933
  • 4
Министър Гьоков: Има риск бюджетът да не мине
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

В тази ситуация на политическа криза рискът да не мине бюджетът е налице, но няма да бъде честно спрямо българите. Това каза пред журналисти министърът на труда и социалната политика Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора преди откриването на Кариерен форум "Подкрепа за кариера в изкуството и културата" в Аулата на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

,,Спомняте си как 46-ото Народно събрание в пенсионноосигурителната сфера прие доста рискови и неразумни за бюджета решения, но се справихме, това правителство се справя с тези предизвикателства'', каза Гьоков. 

Министърът изрази задоволство, че на първо четене е приета актуализацията на бюджета на НЗОК и Държавното обществено осигуряване и на държавния бюджет. 

НС прие актуализацията на бюджета на първо четене, Асен Василев обяви: Няма значение кое правителство ще изпълнява бюджета

Имаше риск за големия бюджет, като имаше заявки, че няма да бъде подкрепен в цялост, каза той.

Според него разумът е надделял, защото този бюджет е за хората.

,,Надявам се на конструктивност от народното представителство и да не правят популистки предложения. Чух заявките на парламентарните групи, че ще направят предложения между първо и второ гласуване, но чух и финансовият министър, който каза, че разумните предложения ще бъдат приети'', коментира Гьоков.  

Министър Гьоков разясни как се изчислява увеличението на пенсиите

,,Когато правихме актуализацията на бюджета, взехме предвид заявките на коалиционни партньори. Мисля, че оттам няма как да дойде изненада'', заяви Гьоков.

Той обясни, че няма представа какво би могло да излезе като предложения от другите парламентарни групи – ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

Надявам се това да са разумни предложения, които да са в полза на хората и да са възможни за бюджета. Който и да дойде да управлява или ако това правителство продължи, приоритетите няма да са по-различни от тези, записани в споразумението като средносрочни и дългосрочни, а краткосрочните са за подкрепа за хората и бизнеса във времена на инфлация, посочи Гьоков. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
1933 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.06.17 | 16:32

4
Преди минути е внесено в Парламента от Киро да се вдигне ветото над Македония!
Умник Гюро

2022.06.17 | 16:03

3
Българският народ има нужда да се отърве от комунистите, които в момента управляват България, без да са били избирани на изборите: Крушовската биволица, Рашков, Янаки Стоилов, Христо Иванов и много други. Тези разбойници са за затвора.
анонимен

2022.06.17 | 13:43

2
Много е неприлично да се играят игрички с бюджета. Няма какво да стане освен да мине и да е така замислен, че да има за всички нуждаещи се пари.
НЯМ@ ТАКИВ@ ФИЛМI

2022.06.17 | 13:23

1
НАР0ДА гл@сува от к0я п@ртия к0лко депут@ти да има. БЕЗ ДА П0ДМЕНЯТЕ В0ТА, то така като ви изберем ведн@га м0же да си смените п0ла на нез@висими за какв0 из0бщо гл@суваме като си пр@вите пишкi. К0йто депут@т не жел@е да предст@влява съ0тветната п@ртия н@пуска п@рламента, а на 0свободеното мяст0 застъпв@ следващiя в списък@!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини