Карадайъ: Най-голямата антикризисна мярка е оставката на правителството

  • 16 юни 2022 12:38

  • 1067
  • 11
© Булфото

Най-голямата антикризисна мярка не е оставката на председателя на парламента, а оставката на правителството. Това каза Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, председател на парламентарната група на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с по време на дебата за предсрочното освобождаване на председателя на Народното събрание Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са. Под искането за оставка на Минчев са се подписали 120 депутати от "Има такъв народ", ГЕРБ-СДС, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и "Възраждане". Преди да започне изказването си Карадайъ апелира народните представители да аплодират председателя на Народното събрание Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са

В началото на изказването си Карадайъ отбеляза, че дебатът не е за личностните качества на г-н Минчев, а е политически. В тази ситуация, в която се намираме, г-н Минчев става жертва на корупцията, мафията, задкулисието и всички онези лъжи, които ги слушаме последните няколко месеца, отбеляза Карадайъ. Той отбеляза, че министър-председателят е призовал за етническо противопоставяне.

До тези прийоми се прибягва от тези, които нямат политическата компетентност или по-скоро са политически импотентни, но имат мерак да пребивават на политическия терен. Онова, за което пребивават на политическия терен, не могат да го изкажат на глас и тогава търсят противопоставянето, омразата, разделението. С разделение просперитет няма как да има, каза Карадайъ. Той настоя, че отговорната политика изисква да се обединява нацията.

Времената са кризисни, каза Карадайъ, след което уточни, че в България има политическа криза следствие от неспособността и некомпетентността на тези, които се опитват да противопоставят обществото. Той бе категоричен, че това правителството е най-лошото за последните 32 години. 

НС решава за предсрочното освобождаване на председателя Никола Минчев днес

Политическата логика диктува нещата да си вървят по естествения път, заяви Карадайъ. Той подчерта, че се дава един знак - символ, каквато е оставката на председателя на парламента. Ето, в НС вие успяхте да загубите мнозинството си, когато сте загубили мнозинството е редно да търсите диалога - онова, което на вас ви липсва - политическият диалог за изход от ситуацията. Вие и това като не разбирате, нормално - сега ще видите как един естествен политически ход ще се случи, а след това ще се случи и другият естествен политически ход - ще се приеме и вашата оставка, което е нормално следствие на вашето поведение, обърна се Карадайъ към членовете на Министерския съвет в пленарна зала.

С омраза не може да се управлява, добави той. По думите на Карадайъ в основата на тази коалиция е омразата и лъжата. Карадайъ определи като демагогия поведението на колегите си от "Продължаваме Промяната", които лепяли етикети. Коалиция, основана на омразата и лъжата няма как да продължи. Колкото по-рано започнем сериозен политически дебат за изход от тази криза, в която се намира държавата – толкова по-добре. 
Колкото повече стоите и се правите, че не разбирате, че сте несъстоятелни вече, толкова повече ще продължава тази агония, заяви Карадайъ.

Аз знам и съм убеден, че г-н Минчев има нужда да бъде освободен от задкулисието, да бъде освободен от мафията, добави Карадайъ. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1067 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2022.06.16 | 14:34

11
sofianci sofianci 30 godini ste pod tursko robstvo

2022.06.16 | 14:32

9
4estito balgari 6te ni opravlqvat pak turcite te bez tva poslednite 30 godini ni opravlqvat sami 4uhte dogan kakvo kaza toi e darjavata toi dava porciite ami aide 4estito 500 godini behme sega poslednite 30 pak sme pod tursko robstvo
koi4o

2022.06.16 | 14:33

10
za sajalenie si prav sram me e 4e balgarite sme padnali tolkoz nisko da se dadat vsi4ki partii na dps sram i pozor

2022.06.16 | 14:24

8
Изчезни гаден долен рязан фес, турк, боклук, парцал, кемал, мумия мръсна

2022.06.16 | 14:01

7
РУСКОТУРСКИТЕ МУТРИ ПРОТИВ ЗАПАДНОТО ПРАВИТЕЛСТВО
Умник Гюро

2022.06.16 | 13:48

6
Историята учи: където има комунисти, процъфтяват престъпленията - подривна дейност, саботажи, мародерство, бомбени атентати, убийства, концентрационни лагери, корупция и прочее... Сегашното правителство е съставено изключително от комунисти, тайни агенти на руските служби и слуги на Бил Гейтс и Рокфелер. Затова България се смъква към пропастта... Българи, опомнете се и избесете тези национални предатели по уличните стълбове. Око за око, зъб за зъб.

2022.06.16 | 13:39

5
Бягай ще те е.а и в рязанатааа карабинааааа.

2022.06.16 | 13:35

4
carq na ka6tite za gosti ne edna a celi 10 ka6ti4ki napravi sas evroparite

2022.06.16 | 13:35

3
turcite nemat mqsto vav bg politikata tova e istinata za da ima svqta i stabilna darjava dps van ot parlamenta

2022.06.16 | 13:34

2
gion sorotluka kat mu kazaha istinata vav o4ite i sa obarna na 360 gradusa 4e dps sa nai golemite kradci vav bg istoriata taka e i sled teh e tikvata i gion sorotluka karadai polude brani saraite
ТАКА СЕ ПРАВИ

2022.06.16 | 13:01

1
Карадайъ: Най-голямата антикризисна мярка е оставката на правителството. БРАВО! Г-н Карадайъ е етнически турчин, българин, млад, смислен, далновиден политик. Неговото смислено изказване от трибуната на НС ми направи ярко впечатление. Бъдете жив и здрав г-н Карадайъ. Вие сте мъдър политик. Успех!

Добави коментар

Водещи новини