Енергийният министър подава оставка в понеделник

  • 11 юни 2022 18:41

  • 62113
  • 4
Енергийният министър подава оставка в понеделник
© Булфото (архив)

Министърът на енергетиката Александър НиколовАлександър НиколовАлександър Николов е Магистър по финанси от УНСС. През последните няколко месеца е изпълнителен потвърждава, че в изпълнение на решението на политическа партия „Има такъв народ“, ще подаде оставката си в понеделник, съобщиха от ведомството.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 686

С оглед на появилите се публикации относно причините за този акт, уточняваме, че всички медийни интерпретации, включващи енергийна политика, особено такава в сферата на търговия, транзит и доставки на природен газ, са чиста проба спекулации. Оставката на министър Николов е политическо решение.

В същото време като принципал на министерството на енергетиката, министър Николов не е упълномощавал нито един от заместниците си да тълкува по свое усмотрение отношенията ни с „Газпром“.

Както многократно е подчертавано „Булгаргаз“ е в активен, съществуващ договор с „Газпромекспорт“. Същият е в едностранно неизпълнение, докато българската страна спазва всички търговски, правни и регулационни изисквания.

От ИТН били за продължаване на договора с „Газпром“ и плащането в рубли

Министерство на енергетиката изрично подчертава, че след този период усилията на целия екип, както на „Български енергиен холдинг“ и прилежащите дружества, са да се изпълняват стриктно газовите заявки, на база дългосрочни, предвидими и устойчиви партньорски отношения. В унисон с водената политика на правителствено ниво са проведени множество срещи, с цел ефективно реализиране на диверсификация и значително намаляване на зависимостта от който и да е конкретен доставчик на горива.

Няма решение на партия ИТН в обратна посока и действията и усилията са били изцяло в синхрон с политиката на правителството. Цялостната политика на партия ИТН в енергийната сфера е с цел запазване на обществен интерес, ясна стратегическа евроатлантическа посока и минимизиране в максимален мащаб рисковете и негативните ефекти по време на тежък геополитически конфликт.

Гроздан Караджов е обвинен за източването на близо 50 млн. лв. от "Глобул"

Последвайте канала на

Валери Зайцев
62113 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бачо Колю

2022.06.11 | 21:45

3
От понеделник България потъва в мрак.
Анонимен

2022.06.12 | 00:06

4
Незаменими хора няма.
Гост

2022.06.11 | 20:31

2
Ама ти така или иначе неставаше, по-добре че се махаш. То нормален човек може ли да се впише в някаква си партия измислена от чалгаджии, опростачили цяла една генерация.
????

2022.06.11 | 19:38

1
"Другарю-министър" а КОГА ще можем да ВИДИМ Вашият ОТЧЕТ, за това КАКВО ЗАВАРИХТЕ, КАКВО НАПРАВИХТЕ, и КАКВО ОСТАВЯТЕ в това министерство?! КОГА, "Другарю-министър"????????????????????

Добави коментар

Водещи новини