Мика Зайкова за разрива в коалицията: Ножът е опрял до кокала!

  • 11 юни 2022 12:03

  • 6371
  • 17
© Кадър: БНТ

Напускането на коалицията от страна на "Има такъв народ" означава, че ножът вече е опрял до кокала и повече не може да се търпи. Това заяви икономическият и финансов съветник на партията Мика ЗайковаМика ЗайковаМика Зайкова е родена на 2 февруари 1942 година в София. Завършила е Минно-геоложкия институт, в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 684

"Доколкото знам, става въпрос за следното - не можеш да вкараш бюджета в Народното събрание преди да си го гледал на коалиционен съвет. Съветът беше насрочен вечерта, а те са искали Министерски съвет да го приеме преди това. Вероятно е имало и възражения за парите за пътищата, например, бюджетът нали е разделен на различни области. Но гледам, гледам и не виждам област "спорт". А Радостин Василев искаше да строи Национален стадион. Е как се строи национален стадион без да има някой лев на държавата вътре? Може ли да игнорираш спорта въобще, от културата да вземеш парици, а да сложиш едни близо 350 млн. лв. за ефективно управление на държавата и повишаване на трудовите възнаграждения на тези, които ефективно ни управляват?" - попита Зайкова.

Според нея от "Продължаваме промяната" няма да успеят да привлекат депутати на "Има такъв народ" в подкрепа на кабинета.

"Познавам тия момчета - няма да стане. Не се прави така! Сяда се и се говори. Вярно - имало е емоция и т.н., ама нещата може да се оправят само с един човешки диалог. Не можеш да се държиш като самодържец. Но аз много се притеснявам, защото държавата се намира в много тежко състояние и трябва да се намери решение на въпроса - може би, друго правителство без избори, ако е възможно - не е лошо." - заяви тя.

Според Мика ЗайковаМика ЗайковаМика Зайкова е родена на 2 февруари 1942 година в София. Завършила е Минно-геоложкия институт, е реалистично съставянето на ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание с мандат на "Има такъв народ".

"Ако не се намерят тези 12 депутата нито Кирил Петков, нито следващият след него може да направи кабинет - значи има някакъв трети вариант. Може да има един трети и този трети може да е от "Има такъв народ". Представете си, че президентът предложи на ИТН мандат и че от партията успеят да се договорят по някакъв начин и с БСП, и с ДБ и с някоя друга партия. Но това е само моя хипотеза, нямам представа какво мисли ръководството на партията." - уточни тя.

В ефира на "Денят започва с Георги Любенов" Мика ЗайковаМика ЗайковаМика Зайкова е родена на 2 февруари 1942 година в София. Завършила е Минно-геоложкия институт, разкритикува за пореден път антикризисните мерки на правителството като изтъкна, че подкрепя единствено увеличението на прага за регистрация по ДДС и намаляването на данъчната основа за семействата с малки деца. Според нея така предложеното увеличение на пенсиите не е финансово обезпечено и ще деформира пенсионната система.

Зайкова изтъкна още, че в сравнение с миналата година газът е поскъпнал с около 400%, а предстоящото намаление реално е следствие от предишна пикова цена.

"Ако ме питате накъде вървят нещата - ситуацията е - отпред змия, отзад магаре!" - заяви тя.

Последвайте канала на

Весела Найденова
6371 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2022.06.11 | 12:49

5
Намесят ли се САЩ , следва унищожение на цели държави !

2022.06.11 | 18:43

17
тигре, тигре, ... стари бабичкии
Ха- ха-ха

2022.06.11 | 17:00

16
Няма кой да го разбереее! Като чета коментарите, въй, въй, въй - както казва баба на село! Лошото е, че ние вече на там сме тръгнали с тия, които ни натресоха!

2022.06.11 | 16:39

15
Бабо Змийке, аз искам хората да живеят както бе през 60те години на миналия век, турците работещи в Германия отсядаха в центъра на един стохиляден град да си отпочинат, хапнат, а ние да им се радваме с модерните автобуси, дъждобрани, чадъри, тоалети, отивайки си за по месец през свиленград за Турция. Viva Evropa! Amerika,.. Tozi nozh.... Me natazhi, Kire, badi silen i mnogo zdrav. Yspeh!!!
Диди 1

2022.06.11 | 14:16

14
От тази коалиция нищо не зависи. Олигархията им купи изборите те командват какво да се случва.

2022.06.11 | 13:39

13
Алчността на дългият вампир е не наситан все едно гледам копие на Бойко.
този нож....

2022.06.11 | 13:12

10
Този нож, бабо Зайке Микова, пардон - Мико Зайкова, опря във врата на Кирил Петков твоят сакат учиндолски чалгаджия, "лидерът" ти! Опря го, бабо Зайке Митова, защото премиерът осигури алтернативни доставки на газ и нефт, отряза рекета и изнудванията на Гезпром с неимоверно високите цени, които сикаджията, а преди него и позитанците бяха договорили, и успя да изтръгне България от кървавите ръце на кремълския диктатор и масов убиец! Да, ама той побесня, наби канчето на българските си лакеи и национални предатели - пРезидента и другата му подлога - сценариста на чалгарската сбирщина на Учиндолската Славуца! И, за да излязат "невинни" от това чудовищно национално предателство, хитреците от пРезиденството и сараите възложиха мръсната задача на сакатия учиндолски чалгар и той, нали освен да дрънка написани му лъжи, простотии, простащини и чиста проба опорки на Копейкин и на герберасткия бос от СИК, друго не може, не може дори сам да си избърше задника, веднага прие да изпълни мократа ви поръчка, пРезиденте на Решетников, какво стана с "вдигнатия юмрук", който размаха на протестите? Какво стана с "мутри вън", които май сега усилено вкарваш "вътре" във властта?! пРезиденте, ти вече си позор и срам за България! Ти и сарайският ти авер, за когото впрочем 6 години досега не си проронил и дума против грабежите, милиардите и престъпленията му, вие двамата в момента вършите чудовищно национално предателство, което историята няма да прости на теб, оставяме настрана сарйското чудовище! Защото си много коварен, много двуличен и много мърсен! Защото успя да измамиш дори и десни хора да гласуват за теб, а после побърза да потвърдиш клетвата си пред кремълското чудовище да му служиш вярно и безусловна! На него да служиш, не на България!

2022.06.11 | 13:34

12
koia maika te okuci bre posran i glupav bokluk
чалгари прости

2022.06.11 | 13:18

11
още ли не разбирате, че славиту е кремълски проект?!?!??!
ПП ИДИОТЕС★♪

2022.06.11 | 12:37

2
Аре лека нощ , бабо !
Умна

2022.06.11 | 13:11

9
За чиновник в химическото чистене.

2022.06.11 | 13:07

8
В пъти по-умна от такива безсмисленици като теб. Уран ще копаш в Северна Корея, ако си такъв плазмодий

2022.06.11 | 13:00

7
Баба ,ама е по-умна от теб!Сам се определяш какъв си.
спешно!!!

2022.06.11 | 12:58

6
ефтаназия!

2022.06.11 | 12:48

4
Дано България да избегне съдбата на Украйна ! Русия ще я убие , а САЩ я ползва като пушечно месо , докато умира да нанася рани на Русия !
браво !

2022.06.11 | 12:39

3
Отпред ПКП, отзад чичо Ахмед ?!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини