Васил Велев за излизането на ИТН от коалицията: Неочаквано, нищо не го предвещаваше

  • 08 юни 2022 17:39

  • 1478
  • 2
Васил Велев за излизането на ИТН от коалицията: Неочаквано, нищо не го предвещаваше
© Нова Нюз
Слушай новината Слушай новината

Неочаквано е, нищо не го предвещаваше. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз председателят на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България Васил Велев по повод обявеното от лидера на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Слави Трифонов напускане на управляващата коалиция.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Формално бюджетът е приет от правителството и е внесен в парламента. Би следвало да се разглежда. Страната никога не остава без правителство – независимо дали е действащо или служебно. При наличието на парламент трите важни законопроекта за бюджета и законопроектът за енергетиката трябва да бъдат разгледани. Тези законопроекти би трябвало да се разгледат в пакет, заяви Велев.

Ние от АИКБ не подкрепихме нито един трите бюджета – бюджета на Здравната каса, бюджета на Държавното обществено осигуряване и държавния бюджет, като изложихме сериозни аргументи за своята позиция. Тези актуализации се правят, за да се обезпечат антикризисни мерки, а първоначалният план беше с актуализацията да се обезпечат реформи. Кризата се състои във високата инфлация, нямаме типична икономическа криза, посочи председателят на УС на АИКБ.

Той отбеляза, че от работодателската организация се надяват в бюджета да бъдат включени числа, които да компенсират високите цени на електроенергията на свободния пазар. Това трябва да бъде записано в бюджета, за да има предвидимост и сигурност за бизнеса, защото липсата на такава сигурност е основната причина за високата инфлация, каза още Васил Велев.

Слави Трифонов: Изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1478 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
НАПРОТИВ,

2022.06.08 | 20:47

2
лакомията / КРАДЕНЕТО ви го предвеща!
бкп в белене

2022.06.08 | 18:05

1
никоя от 240те гниди няма да ни липсва!!!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини