ЕАЦС организира конференция за инициативата „Три морета“

  • 07 юни 2022 13:43

  • 632
  • 0
ЕАЦС организира конференция за инициативата „Три морета“
© ЕАЦС

Инициативата Три морета обединява 12 държави от регионите на Адриатическо, Балтийско и Черно море и се стреми към ускорено развитие чрез засилване на транспортната, енергийната и дигиталната свързаност. Инициативата постепенно придобива по-ясни параметри за своето функциониране, приоритети, механизми за сътрудничество и има потенциал за осезаеми ползи за държавите членки, включително за България.

В дните преди следващата Среща на върха през Юни 2022 в Латвия, смятаме, че е важно да проведем разговор за визията и добавената стойност на инициативата и ролята на България в нея.

Румен Радев: България пое домакинството на инициативата "Три морета" в ключов момент

В тази връзка, за нас е удоволствие да ви поканим на конференцията „Три морета: иновации и енергийна сигурност” на 8 Юни сряда от 16 ч. в Шератон София Хотел Балкан, зала Средец.

Целта на събитието е да представи и обсъди приоритетите на Председателството на Латвия, както и бъдещето и добавената стойност на инициативата за България.

Говорители ще бъдат Андриш Тейкманис, ръководител на канцеларията на Президента на Латвия, Диляна Славова, съветник по външна политика на Президента на Република България, Илия Лингорски, главен икономист в Българска банка за развитие.

Домакин ще бъде Цветан Цветанов председател на Управителния съвет на ЕАЦС, а Даниел Фрийд ще представи своята гледна точка чрез видео адрес и жива връзка от Вашингтон.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
632 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини