Плевнелиев обсъди с Дилма Русеф икономическите връзки между България и Бразилия

  • 23 юни 2012 10:46

  • 841
  • 3
Плевнелиев обсъди с Дилма Русеф икономическите връзки между България и Бразилия
©

План за активизиране на двустранните икономически връзки съгласуваха президентите Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на по време на срещата си в Рио де Жанейро на третия ден от Конференцията на ООН за устойчиво развитие „Рио+20“.

Изпълнението на плана ще започне с посещение на бразилска делегация, която да набележи секторите и възможни проекти, привлекателни за бразилските инвеститори. Бразилските представители ще проучат на място и възможностите за участие в реализацията на бъдещия технологичен център „София тек парк“. Съгласуването на конкретни съвместни проекти ще бъде последвано от визита на представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и представители на българския бизнес в Бразилия, които да подготвят конкретните договори между двете страни. Предстоящите промени в Закона за инвестициите, които се подготвят в момента у нас, ще облекчат значително условията за започване на бизнес в България, подчерта държавният глава по време на разговора.

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното покани Бразилия за стратегически партньор на България в областта на земеделието и производството на храни. Бразилия е сред водещите държави в тези области и може да съдейства на страната ни да разгърне потенциала си.

Държавният глава представи основните макроикономически показатели на България в момента и посочи, че страната ни е единствена в Европа, чийто кредитен рейтинг се повишава в условията на криза. Президентът Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на се ангажира в близките месеци да изпрати представители на правителството и на бразилския бизнес в България, за да проучат на място възможностите за започване на съвместни проекти и на смесени предприятия. Конкретни сфери от интерес за бразилския интерес са високите технологии, сътрудничеството в областта на науката и образованието, земеделието и производството на изкуствени торове.

Двамата президенти се договориха още да засилят обмена на информация между двете държави и да подобрят връзките между България и Бразилия, особено в перспективни области на сътрудничеството, каквито са науката, високите технологии и биотехнологиите. Президентът Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на изрази желание повече бразилски студенти да учат в България, което, по думите й, е на изключително високо ниво, особено в инженерните специалности.


Кризата и ситуацията в Европа също бяха сред акцентите по време на разговора. Президентът Русеф изрази готовността на Бразилия да помага на европейските страни в трудния за тях момент. От своя страна, българският държавен глава отново подчерта, че сега е време за важните реформи, които да доведат до нов икономически растеж.


Пред президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на припомни емоционалната си обвързаност с България и определи като вълнуващи спомените си от посещението в страната ни миналата година.


На срещата присъства и министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко, който придружава държавния глава по време на визитата му в Бразилия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
841 3

Коментари 3

Добави коментар
До кухата лейка плевнелиев!!!

2012.06.26 | 16:51

3
нещастен президентски пръдлю под бобоков чехъл - Що е то? Бившата ирландска пастирка, а понастоящем мултимилионер, гербараст и божем президент на липсващата държава българия Росица Плевнелиева! Прези, № 2 добре ти го зачукал, ама ти си един пръдлив леборъзбов гьонсурат, нали така, куха лейко???

2012.06.25 | 22:13

2
Госпожо.... извинете, господин Плевнелиев, искам да ви попитам нещо - дали случайно знаете, че Дилма Русеф е с лява политическа ориентация? Твърдо лява? И че е била партизанка в Бразилия? И че е лежала в затвора? И че е обирала богаташи? И също така да ви попитам - вие, пасмината от ГЕРБ, не се ли опитвате всячески да се разграничите от червените си корени? Лидерът (на глутницата) ви даже се изкара "репресиран", с разстрелян дядо? Вие също някак си се опитвате да се наложите като "неразбраният по времето на комунизма технократ" (каквото и да значи тази измислена дума), нищо, че бяхте комсомолски секретар в родния си град? Наистина ли си мислите, че такова курвенско поведение не се забелязва от другите? Не, нямам предвид от слепите ви подръжници, за тях е достатъчно сам да им подхвърлите "някоя телешка пържолка"? След като дори съпругата Ви, госпожо..... обърках се отново - господин Президент, я е срам да се появи на публично място с чучело като Вас...
1

2012.06.25 | 01:44

1
плевня ходи на лов за риба но не се занимавай с несвоиственни работи че орезили българия

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини