Хампарцумян: Има държави, които са влезли в еврозоната, без да са изпълнили всички критерии

  • 04 юни 2022 20:05

  • 1989
  • 6
Хампарцумян: Има държави, които са влезли в еврозоната, без да са изпълнили всички критерии
© Нова Нюз
Слушай новината Слушай новината

През тази седмица излезе доклад на Европейската централна банка, според който България продължава да не отговаря на два критерия за членство в еврозоната. Ще ни попречи ли това за приемането на еврото – темата в предаването „Офанзива” по Нова Нюз коментира банкерът Левон Хампарцумян.

„Има държави, които са влезли в еврозоната, без да са изпълнили всички критерии. Едната е Гърция, другата е Италия, може би има и други. С всичките им проблеми те са в еврозоната и са си добре”, каза той.

„Въпросът е имаме ли мотивацията да станем членове на еврозоната 15 години, след като сме подписали, че ще станем или продължаваме с някакви наивни аргументи от сорта на „не, сега, а някой ден. Ние или отиваме там, или не”, коментира още Хампарцумян.

Финансист: Влизането в еврозоната ще донесе позитиви на България

По думите му действително в момента инфлацията е феномен в цели свят.

„В по-голямата част обаче е наполовина на българската. Това, че нашата е двойно по-голяма, е заради факта, че имаме неефективности в икономиката и в управлението. Т.е. това са неща, които можем да решим. Намаляване на инфлацията до средноевропейската е напълно постижима задача, стига да искаме и да имаме мотивацията да го направим. Финансовият министър много добре знае как това може да се направи”, посочи банкерът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1989 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Обикновена Пунта Мара

2022.06.04 | 21:24

2
Дано ние БЪЛГАРИТЕ, да не сме в този списък!!! Един път ни пуснаха ей така в ЕС, дано сега не ни пуснат пак така!!! Защото КОРУПЦИЯТА е. ТУК!!! НЕ е възможно, "другарят" Борисов да е ЦВЕТЕ, при ВСИЧКИТЕ ПОКАЗАНИ, ДОКАЗАНИ ФАКТИ за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!! НЕ МОЖЕ!!! ЗАКОНА ТРЯБВА да е за ВСИЧКИ!!! СТИГА, вече!!!

2022.06.05 | 08:36

6
Една жинъ казала! Тоест милиЙончева. Червено Рускинче, което припечелва, и мърсува в Европарламента. Европейските институции имат нужда от Дерусккинизация

2022.06.05 | 08:31

5
Това птавителство ни го спуснаха в неподходящ момент. Ще си платим цената.

2022.06.04 | 23:30

4
стар мошеник е цуцумян. освен мизерии друго не прави. злобен и гаден е в червата си. всичките откраднати кинти издуха навън в ошфорки. не му вярвайте. ще ви запали без да му мигне окото.
а така, егати двойните стандарти

2022.06.04 | 22:22

3
на западна европа, по-зле са от комунягите

2022.06.04 | 20:17

1
По голяма част от хората не подкрепят а вие не давате референдум за хората и какво ще се случи със парите им.

Добави коментар

Водещи новини