МО: Автоколона с военна техника на UK ще премине през наша територия

  • 03 юни 2022 19:20

  • 1554
  • 3
МО: Автоколона с военна техника на UK ще премине през наша територия
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

На 4 юни 2022 г. по националната пътна инфраструктура от Гърция към Учебен полигон „Ново село“ ще се придвижва автоколона с колесна бронирана и небронирана техника на Сухопътните войски на Кралство Великобритания.

Придвижването е във връзка с участието на британски военнослужещи в съвместна тренировка с български и американски военни, която се провежда на учебния полигон, съобщават от Министерство на отбраната.

МО: Автоколона с личен състав и военна техника на САЩ ще премине през наша територия

Припомняме Ви, че формирование от Сухопътните войски на Кралство Великобритания се включи от 6 май в съвместната подготовка на учебен полигон „Ново село“. Целта е подпомагане на процеса по изграждане на бойни и оперативни способности на многонационалната бойна група на територията на страната. Участието на британски военнослужещи в съвместната подготовка е част от очертаните насоки за развитието на стратегическото партньорство между България и Обединеното кралство.

Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1554 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДРУГАРЯ САТАНА

2022.06.03 | 21:28

3
С М Ъ Р Т НА МАГАРЕШКИТЕ МИНДЖИ!
ARBEIT MACHT FREI

2022.06.03 | 21:17

2
NACH MOSKAU !!!!

2022.06.03 | 19:54

1
интересна атракция, която хората ще видят за последно

Добави коментар

Водещи новини