Теодора Генчовска се срещна с посланика на Катар у нас

  • 02 юни 2022 18:54

  • 768
  • 0
Теодора Генчовска се срещна с посланика на Катар у нас
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Министърът на външните работи Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент се срещна с посланика на Катар у нас Фахад Ибрахим Ал-Мушайри, съобщават от МВнР.

В рамките на срещата беше изразен взаимен интерес за задълбочаване на двустранните отношения и за засилване на сътрудничеството в енергетиката, земеделието, технологиите, икономиката и образованието.

Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент каза, че България счита Катар за един от своите най-важни партньори в региона на Персийския залив. Министърът даде висока оценка на двустранния диалог между България и Катар и акцентира върху потенциала за надграждане на сътрудничеството в интерес на просперитета на двете страни. По време на разговора бяха изтъкнати също предимствата на страната ни като стабилна и сигурна държава и предвидим международен партньор.

Темата за облекчаване на визовия режим за гражданите на България и Катар също беше във фокуса на срещата. Посланикът на Катар отбеляза, че страната му е представила необходимите документи, покриващи процедурите и условията за премахване на визовия режим между Катар и държавите от Европейския съюз.

Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент поздрави Катар за напредъка на подготвителните дейности по организацията и провеждането на предстоящото световно първенство по футбол, на което страната ще бъде домакин, се посочва още в съобщението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
768 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини