Андрей Гюров: Актуализацията на бюджета е нужна, за да може хората и бизнесът да си получат парите

  • 01 юни 2022 17:56

  • 784
  • 4
Андрей Гюров: Актуализацията на бюджета е нужна, за да може хората и бизнесът да си получат парите
© БТВ

Събитията не следват нормалната логика. Виждаме някакво развитие, което не е планувано, но в крайна сметка е нормално в толкова шарен парламент да има толкова високи страсти. Това заяви в студиото на "Лице в лице" по bTV председателят на парламентарната група на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" (ПП) Андрей Гюров по повод високото напрежение между депутатите в Народното събрание днес.

Гюров изрази надежда в бъдеще да не ставаме повече свидетели на подобни сцени.

Бой в НС между ПП и "Възраждане" заради еврото: "Г-н Копейкин" и "Ще му разбия носа"

Относно актуализацията на бюджета депутатът от ПП посочи, че тя трябва да се случи максимално бързо, за да може хората и бизнесът да получат така необходимите средства, за да бъдат подпомогнати при инфлацията.

Въпреки всички кризи, имаме по-нисък дълъг, отколкото когато влязохме в управлението, а пък бюджетният дефицит няма да бъде нарушен с актуализацията, подчерта той.

Народният представител отбеляза, че целият пакет от мерки, който влиза в актуализацията, е около 2 млрд. лева, от които 1,5 млрд. са заделени за увеличение на пенсиите.

БСП: Актуализацията на бюджета трябва да бъде приета до 25 юни

Моментално увеличение с 10% за най-ниските пенсии, плюс 60-те лева, каза Андрей Гюров.

По отношение на Плана за възстановяване и развитие председателят на ПГ на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" обясни, че до края на годината трябва да бъдат приети 22 закона и 38 разпоредби, за да получим средства от ЕС.

По темата със Северна Македония Андрей Гюров коментира, че ако има напредък по въпроса, той трябва да бъде докладван от МВнР и тогава да се обсъжда дали позицията на България трябва да се промени в рамките на КСНС.

Министър Генчовска: Няма никакви тайни разговори със Северна Македония

Той отхвърли слуховете, че съветници на премиера Кирил Петков провеждат паралелна политика относно Северна Македония, отбелязвайки, че досега "не е видял нито един факт в тази насока".

На финален въпрос за членството ни в Еврозоната Гюров сподели, че трябва да има актуализиран аназил, на базата на който да бъде проведена мащабна разяснителна кампания за ползите от еврото.

Ние мислим, че това не е решение, което се взима само на база технически и икономически данни. Има геополитичеки аспекти и това решение (за влизането на България в Еврозоната, бел. ред.) е взето още през 2005 г. с договора за присъединяването на България към ЕС, завърши депутатът от ПП.

Митев от ПП към българите: Ако приемем еврото, няма да се повишат цените

Последвайте канала на

Владимир Василев
784 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.06.01 | 22:37

4
Със заеми и баба знае, станаха вече 10 милиарда, Оставка
Хаха

2022.06.01 | 21:44

3
В смисъл ваще фирми да им се метне още малко че скоро си отивате а и няма европейски пари и се чудите от къде какво да се цоцне
123

2022.06.01 | 21:28

2
Отчайващо признание на лидер от ПП. То е следното. Хора некадърни сме, не сме в състояние да ви върнем парите. Най добре е да не плащате данъци.
освен вашите хора и

2022.06.01 | 18:45

1
бизнеса има и български народ, който гладува и мизерува, пендел с рибешки джуки такъв

Добави коментар

Водещи новини