Министър Генчовска: Няма никакви тайни разговори със Северна Македония

  • 31 май 2022 13:47

  • 696
  • 2
Министър Генчовска: Няма никакви тайни разговори със Северна Македония
© Булфото (архив)

Никакви тайни разговори не се водят със Северна Македония. В това бе категорична министърът на външните работи Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент, предаде репортер на Novini.bg

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1277

,,Не знам какво е казала госпожица Бориславова, нека да има доверие на МВнР по отношение на политиката, която водим'', каза министърът.

Не преговаряме, подготвяме се за официална визита на експертните екипи на външно министерство на България и външно министерство на Северна Македония, обясни тя за слуховете, че се готви среща между френския президент Еманюел Макрон, президента Румен Радев и премиера Кирил Петков в края на юни.

Пендаровски: Шансовете за вдигане на ветото са все по-малки

Последните експертни разговори бяха на 11 февруари, няма никакви конкретни резултати. Не беше постигнат никакъв прогрес, който да послужи за основа за следващ кръг от консултации. Вече мислим, че е настъпило време, за да свалим напрежението между двете министерства, чисто формално да направим посещение в Северна Македония за среща с експертния им екип, допълни Генчовска.

Последвайте канала на

Владимир Василев
696 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Стамболов

2022.05.31 | 20:24

2
ЕС, САЩ и нашият недостстъчно осведомен лремиер би трябвало най-сетне да осъзнаят, че тук не става дума за неотстъпчивост поради някакъв банален двустранен културно- исторически спор с елита на РСМ, а за грубо погазване от него на европейските Копенхагенски критерии т.е. за погазване на основни човешки права, за ксенофобия и дискриминация и за системна недобросъседска политика. Явления, които са плод на продължаваща от десетилетия югокомунистическа държавна идеология на фалшифициране и отричане на българското културно- историческо наследство в Македония с цел насаждане на враждебност и омраза !
наблюдател

2022.05.31 | 14:06

1
В разговорите с Макарон, Ганчовска няма да участва. Тя е министър на МВнР само проформа. Там ще отиде заместничката и вирусоложката Велислава, която незнае къде се намира, защото си има и бритабско гражданство. дреме и! ще подпише като поп.

Добави коментар

Водещи новини