Президентът към абитуриентите в неравностойно положение: Вярвайте в талантите си и се борете за мечтите си

  • 30 май 2022 21:30

  • 2067
  • 4
Президентът към абитуриентите в неравностойно положение: Вярвайте в талантите си и се борете за мечтите си
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Мечтата е в основата на всеки успех и дава увереност да вървим напред. А истинските мечти се познават по това, че искат да сте смели и силни, да знаете повече и да можете повече. Така държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на приветства близо 100 зрелостници от випуск 2022 в балната им вечер, организирана днес в рамките президентската инициатива „Подкрепи една мечта“. В Дом 2 на резиденция „Бояна“ президентът и съпругата му Десислава Радева са домакини на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение. На тържеството присъства вицепрезидентът Илияна Йотова.

В приветствието си държавният глава призова младежите, ако срещнат препятствия по пътя си, да не се отказват, а да ги превърнат в трамплин за успех. „Ако няма за какво да мечтаете и престанете да се борите, би било по-страшно от това да се откажете от мечтите си“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

21 послания към абитуриентите

Президентът посочи, че на младежите им предстои избор дали да продължат да учат или да започнат работа. „Моят съвет е в живота да правите избори, от които да не се срамувате, да бъдете честни и отговорни хора, да вярвате в талантите си и да се борите за мечтите си“, отбеляза президентът. „Какъвто и избор да направите, не позволявайте на никого да отнема вашите крила“, добави държавният глава.

 „Голяма част от вас мечтаят за „работа, дом и семейство“. Това е напълно постижимо“, заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, като даде пример с историята на младото семейство Слави Стоянов и Микаела Ангелова, които присъстваха на бала с дъщеричката им Мария. Двамата са израснали и са се запознали в Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ в Пловдив. Микаела и Слави са сред стипендиантите на инициативата „Подкрепи една мечта“ и са продължили образованието си в Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Държавният глава благодари на всички, които подкрепят инициативата и са допринесли за организацията на бала. Това са хора и институции, които вярват в доброто бъдеще на България и които дават чудесен пример за работа в екип, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

В рамките на „Подкрепи една мечта“ младежите получават информация и напътствия за своята бъдеща професионална реализация или обучение във висше училище или професионален колеж. Партньори на Администрацията на Президента в дейностите по инициативата са Министерството на труда и социалната политика, Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане, Министерство на образованието и науката, Държавната агенция за закрила на детето и Министерството на младежта и спорта.

 На събитието тази вечер в резиденция „Бояна“ присъстваха министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков, министърът на образованието и науката Николай Денков, министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

 Продуцентска компания „Дрийм Тийм Прадакшънс” за пореден път организира благотворително артистичната програма на тържеството. Водещ на събитието е актьорът Павел Иванов. Изпълнителите и артистите, които участват, са Миро, Поли Генова, Орлин Павлов, Мариана Попова, Нели Петкова, Прея, Дивна, Део и Играта, Теди Кацарова, „Дийп Зоун Проджект”, вокално трио „ЛаТиДа“, група „СкандаУ“, трио „Вива“, Печенката, група RDMK, танцов ансамбъл „Пламъче“, Руслан Мъйнов, Петьо Петков–Шайбата и Васил Драганов.

Сред фирмите, които подкрепят инициативата, е „Кристиан оф Рома“ с екип от 30 фризьори и гримьори, които за втора година осигуряват подготовката на младежите с грим и прическа. Вяра Михайлова - координатор на инициативата „Красавицата и Вяра“, отново организира фотографи, които благотворително снимаха абитуриентите.

В рамките на дарителската кампания в полза на „Подкрепи една мечта“ до този момент са набрани средства в размер на 71 900 лева. Организациите, фирмите и гражданите, които имат желание да дарят средства за инициативата „Подкрепи една мечта”, могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента:

 Банковата сметка на Администрацията на Президента е:

 IBAN  BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01

 BIC    BNBGBGSD

 Банка      БНБ

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2067 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.05.31 | 05:47

4
Докато ние съсипваме мелкото останало от държавата ни, вие вярвайте!Да, ама само с вяра не става наужким президенте
Олее мале

2022.05.31 | 04:17

3
Селянинът от Славяново се мъчи да се прави на интересен и оригинален, а до него Д-са простакеса пъчи гръд и се фука.
Олее мале

2022.05.31 | 04:16

2
Селянинът от Славяново се мъчи да се прави на интересен и оригинален, а до Д-са простакеса пъчи гръд и се фука.
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.05.30 | 21:58

1
Румен - Клишето пак проговори :) този и за чеп за зелен е стана! 10 години ще управлпва и нищо не направи освен да критикува само ГЕРБ и никой друг :) А неговите от ''ПРОМЯНАТА'' се провалиха във всяко едно отношение! Международен Срам! Радев клишето никъде не го искат в Европа дори и в рускенефа вече не го искат :)

Добави коментар

Водещи новини