Андрей Райчев: Правителството може да изкара до местните избори

  • 29 май 2022 11:41

  • 1525
  • 11
Андрей Райчев: Правителството може да изкара до местните избори
© Булфото (архив)

Това правителство е абсурд да изкара целия си мандат, вероятността за това е под 10%. Това мнение изрази пред БНР социологът и политически анализатор Андрей Райчев. Той вижда максимален хоризонт на управляващите до местните избори, защото "прекалено големи са напреженията, прекалено големи са недоволствата".

"Бензинът на тази кола ще ги докара максимално до тази точка, това е крайната точка, до която могат да достигнат и това би било много голям успех за тях", каза Райчев.

Управляващите от ПП са обещали сериозно на купища фактори, че България ще махне ветото за преговори със Северна Македония, отбеляза социологът.

Почти всяко намерение на ПП в изпълнителната власт е обструктирано и саботирано

"Ако махнат ветото въпреки волята на коалиционните партньори и на населението, слизането им от власт е сигурно. Те се опитват да излязат от ситуацията – аз реших. Първо предложиха да се съберат при президента на консултативен съвет. (...) Тогава казаха - парламентът, по този начин те пренасят върху опозицията отговорността. Опозицията беше в ситуация просто да гледа как се гърчат. Сега ще трябва да гласува или да не участва. Те искат да застанат пред международните фактори, на които са им обещали и да им кажат – не сме ние виновни, а парламентът не дава. Ако пък дава – народът ще каже еди какво си за своите избраници. Защото в България има консенсус по въпроса – 80 на то от българите смятат, че ние не трябва да дадем сваляне на вето на македонците. Цената да го направиш това въпреки тяхната воля, е много голяма."

Високите цени са много голяма неприятност за управляващите, те ще се стремят максимално да овладеят и компенсират това, но то не може да се овладее и компенсира не в български, а в световен мащаб, посочи Андрей Райчев.

Политолог: Правителството се справя с оглед на много тежката ситуация

"На голямо скърцане ще бъдат подложени цяла серия правителства, включително и нашето. Напрежението е икономическо, не е политическо засега. Засега не се е образувал буреносен облак и от леви, и от десни, както през лятото на 2020-а, който удари с мълния. Сега не се вижда такова нещо. Всички ще протестират, но напрежението ще е наесен", прогнозира Райчев.

"Някой отговаря ли на въпроса защо тази инфлация се случва? Всички сочат украинската ситуация, но това не е вярно. Причината е, че в световен мащаб се напечатаха огромно количество пари и се изпораздадоха огромно количество пари – трилиони, трилиони, и печатаха, и раздаваха. Всичкото това нали някой трябва да го плати. Това е неизбежно. Някой трябва да плати сметката за ковида. Тази истерия не може да мине безплатно. Тази идиотщина, при която престанахме да работим, започнахме да стоим вкъщи. Всичко това трябва някой да го плаща и сега ще го плащаме ние. Тази война – ситуацията в Украйна, наследява една друга идиотщина", коментира анализаторът.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1525 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
крайно време е

2022.05.29 | 17:12

11
западна европа да премине на първа скорост и да ни кътне 75 процента от средствата - ти да видиш как ще приемат закона магнштски на бързо - друг е въпроса колко ще се изпълнява в тая корумпирана и крадлива държавичка
Ники

2022.05.29 | 14:45

10
Никои не вярва вече на дърти комунисти

2022.05.29 | 14:20

9
Райчо го тресна деменцията, нали е от бсп милионерите.

2022.05.29 | 14:19

8
,!,,
111

2022.05.29 | 14:08

6
Гeй Райчев е известен мошeник и всяка преса, която му тиражира бълвочите, сащо е мoшeническа. Вече никой не ви вярва, защото се ocpaxте да давате думата на такива измaмници.

2022.05.29 | 14:14

7
Райчев е kopyмпирал фонд "Наyчни изследвания" и трябва да му пуснат ГДБОП на вратата. Знаете ли този лaйнap колко разбира от стволови клетки?

2022.05.29 | 13:39

5
Глупости, инфлацията е огромна в България, в ЕС отделни държави, като Испания допускат по- голяма инфлация, но не като нашата.
М. Иванов

2022.05.29 | 13:34

4
Тоя малоумник няма да издържи и до тогава... не се умаря да ни трови тоя олигофрен
ne

2022.05.29 | 13:28

3
mnogo bezkraino mnogo izkara tova kravarsko pravitelstvo i slugite na kravarite kirco i asenco.

2022.05.29 | 12:54

2
Идиотщината е антируската политика на Запада и многотрилионната задължнялост на САЩ ! Българите като най - бедните и с най - продажните управници ще ядат най - големия уй !

2022.05.29 | 12:44

1
Престанете.да Показвате.Този.искуфял.Многознаико

Добави коментар

Водещи новини