Биков и Боршош с искане за сградата на Младежки театър, пишат на премиера и министър Атанасов

  • 27 май 2022 11:57

  • 557
  • 0
Биков и Боршош с искане за сградата на Младежки театър, пишат на премиера и министър Атанасов
© Колаж: Novini.bg/ Булфото

Преди две седмици, на заседанието на Комисията по културата и медиите в парламента, призовах министъра на културата Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има да не изоставя Младежкия театър в борбата му да запази собствеността си от набезите на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Получих уклончив отговор, който внушаваше, че директорът на театъра сам трябва да води битката с КЕВР. Все едно Младежкият театър не е част от духовните и материални активи на Министерството на културата, пише във Фейсбук Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на

Днес актьорите от театъра вече са обявили, че ще излязат на протест, за да защитят помещението, което вместо сцена за детски представления ще бъде превърнато в офис на КЕВР.

Редно е най-после министърът да вземе публично отношение по този въпрос и да защити театъра и поверената му култура.

Мирослав Боршош също с отворено писмо към Петков в подкрепа на сградата на Младежки театър 

Отворено писмо в подкрепа на Младежки театър „Николай Бинев“

Уважаеми господин Петков,

Както каза поетът Иван Ланджев по случай 24 май: „Езикът умее да отсява – особено когато има за помощник времето. Затова обикновено, без да се замисляме, казваме „по времето на Яворов“ и не се сещаме за министрите по това време.“.

Нека не допускаме съвремието ни да се запомни със заличаването на местата, където хората на изкуството могат да работят и да творят!

С отнемането на част от пространството на Младежки театър „Николай Бинев“, Вие всъщност ще отнемете част от културното пространство на София и от смисъла на театъра в България, а това е недопустимо. Традициите и ролята на този театър заслужават Вашата подкрепа, а не той да бъде ограбван от чиновници.

Призовавам Ви незабавно да прекратите посегателството.

В очакване на Вашето решение,

Мирослав Боршош

Заместник-кмет по култура на град София

Последвайте канала на

Радина Лазарова
557 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини