Костурков от ПП: Бивш депутат е опитал да подкупи шефа на БАБХ

  • 23 май 2022 17:34

  • 3624
  • 9
Костурков от ПП: Бивш депутат е опитал да подкупи шефа на БАБХ
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Подкупът, който е бил предложен на директора на БАБХ проф. Христо Даскалов, е от изненадващо лице – човек, който е уважаван, бивш депутат. От септември-октомври пак се готви да стане депутат. Не мога да кажа името, защото ДАНС работят по случая. Това каза в интервю за „Лице в лице“ депутатът от „Продължаваме промяната“ Росен Костурков.

Той съобщи и за ново предложение за подкуп. „Новото е за 6 милиона на година, предишното беше за 100 000 лв. Легалният бизнес е от порядъка на 10 млн. лв. на година. Всеки може да сметне“, коментира Костурков и изрази подозрения, че целта вероятно е да се прикрие контрабанда.

Предлагат подкуп на шефа на БАБХ

„Откакто тръгнахме да ровим в тази история и да ровим в договора, атаките към „Продължаваме промяната“ и правителството станаха много сериозни. Ние спираме кранчетата на парите, които текат не накъдето трябва“, подчерта народният представител.

"10 години една фирма, избрана по неясен за начин от министъра на земеделието през 2012 г. е осъществявала три дейности, които са свързани с санитарния контрол на границите", съобщи Костурков. 

„Трудно успяваме да извадим тази фирма от тези помещения, не иска за напусне. Те твърдят, че имат редовен договор. Сега с помощта на областния управител на Хасково ще пристъпим към принудително изваждане“, обяви още той.

Той посочи, че тази фирма е осъществявала обработка на документите или представителство на товара, разтоварване на камионите, взимането на фитосанитарните и здравните проби, обработката на пробите и съответно натоварване и запечатване на ново на камиона и пускането им да пътуват във вътрешността на Европейския съюз.

„Това, което заварихме там беше доста притеснително, защото на практика една частна фирма разпечатва камион, който влиза от трета страна и тя отговаря за всичко, което има в този камион, включително и за санитарния контрол. В зоните, където се случва това, няма нито една камера“, каза още депутатът.

„Няколко стотин камиона на ден влизат от Турция на територията на Европейския съюз, разпечатват се и се разтоварват в помещения, където няма камери, няма друг контрол. Какво има в този камион при разтоварването и какво няма никой не може да каже, но съмненията за контрабанда не само на плодове и зеленчуци са наистина основателни“, заяви Росен Костурков.

Теодора Павлова
3624 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2022.05.23 | 20:52

8
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните
Украинец

2022.05.23 | 23:07

9
Ай какой же ти идиот товарищ трол!
Гост

2022.05.23 | 18:37

7
Подавай си оставката бе тъпак
Гост

2022.05.23 | 18:37

6
Подавай си оставката бе тъпак
Цв

2022.05.23 | 18:18

5
Давай доказателства, и аз мога да кажа много неща!
ЕЙ ДУХАЧ!

2022.05.23 | 17:58

2
КАЖИ СЕГА ВИЕ КАКВО СТЕ СПРЕЛИ БЕ! КЪДЕ СА ФИНАНСОВИТЕ ПОТОЦИ? А? МАЙКА ТИ БЪЛГАРСКА ДА Е В А СКА ПАНА!
Дясен Демократ

2022.05.23 | 18:12

4
Ама само конспирации много наперен този селяин грозен водкосмукач
Вили

2022.05.23 | 18:11

3
Този имам чувството ,че току що е излезнал от гъза ми
ЕЙ ДУХАЧ!

2022.05.23 | 17:56

1
КОЙ Е СОБСТВЕНИКА НА ЗЪРНОБАЗИТЕ И НА КАКВА ТАРИФА ЛАПКАТ ЗА ДЪРЖАВЕН РЕЗЕРВ БЕ! ДА С Е Р А НА МАЙКА ТИ В МУЦУНАТА ЛЪЖЛИВА!

Добави коментар

Водещи новини