Ангел Джамбазки: Няма проблем РС Македония да започне преговори с ЕС, ако промени конституцията си

  • 22 май 2022 18:26

  • 1606
  • 4
Ангел Джамбазки: Няма проблем РС Македония да започне преговори с ЕС, ако промени конституцията си
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Предполагам, че министър-председателят ще продължи да търси начини да заобиколи българската позиция и по този начин да позволи на Република Северна Македония (РСМ) да започне преговори с ЕС. Това мнение изрази съпредседателят на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – в предаването "Говори сега" по БНТ.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1236

"Всички индикации говорят за това. В последните седмици натискът стана осезаем, видяхте, че дойде комисар Вархеи, който каза, че са се разбрали буквално до няколко дни България да си промени позицията. Щеше да е добре да посети Скопие и да се увери как се спазват човешките права на македонските граждани с българско национално самосъзнание там".

ВМРО блокира Кресненското дефиле

По думите му правителството и парламентът са направили "нелеп опит да се барикадират в НС", а твърдението, че Северна Македония трябва да започне преговори с ЕС заради войната в Украйна, е абсурдно.

"Македония е част от НАТО и тя е защитена. Ако някой тръгне да я напада, всички трябва да я защитят. Македонизмът по същество е изграден да бъде антибългарски. Българският интерес изисква да бъдат защитени българските история, произход, памет и култура, македонските граждани с българско самосъзнание и достойнството ни като нация. Не ме интересуват нито американското, нито руското посолство", подчерта Джамбазки.

Няма проблем Македония да започне преговори утре, стига тази вечер да събере Народното събрание и да промени конституцията си, коментира политикът.

"Спират говора на омразата, показват ни поправените учебници. Те не са направили нищо нарочно, а искат западняци да натиснат България. Ние бяхме тези, които спряха това", уточни той.

ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа не са допуснали отстъпление по Договора за добросъседство, докато са били в управлението, добави още Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –.

"Свикване на КСНС какво ви говори - тези хора си мислят да направят предложение в Народното събрание, с което да отместят нашето несъгласие - нека Македония да започне преговори, пък някога в бъдеще, ако те не вършат работа, ние ще ги спрем. След това се надяват на падащ кворум и ситуационно мнозинство", каза той.

Позицията на президента е правилната, тази, която защитава и всеки един български родолюбец, смята Джамбазки.

Според съпредседателя на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа това не е просто спор между България и Северна Македония, а спор между ЕС и страна-кандидат за член.

"Има нещо, наречено "критерии от Копенхаген", те са условията, на които трябва да отговаря една държава, за да бъде кандидат за член. Едно от нейните условия е да няма никакви отворени въпроси на ниво национални общности. Е, в Македония очевидно има такова нещо", каза той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1606 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Mеркел

2022.05.22 | 23:51

4
ух на баба адашчето
Бойко Борисов

2022.05.22 | 20:33

3
Как е средния ти пръст копеленце
Гост

2022.05.22 | 19:41

2
Този от къде изпълзя и какъв го играе?
Анархиста

2022.05.22 | 18:51

1
Джамбазки е единствения с топки.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини