Премиерът Петков на официално посещение във Ватикана и Рим за 24 май

  • 22 май 2022 08:04

  • 2931
  • 30
Премиерът Петков на официално посещение във Ватикана и Рим за 24 май
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически ще бъде на посещение във Ватикана и Италианската република на 22 и 23 май, съобщават от пресецнтъра на кабинета. 

По повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, премиерът и ръководената от него официалната българска делегация ще бъдат приети на аудиенция от главата на Римокатолическата църква и ще се поклонят пред светите за българите места в Рим.

На 23 май сутринта премиерът Петков ще присъства на Божествена света литургия в базиликата „Сан Клементе“, където е погребан славянският първоучител Константин Философ. Литургията ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит – Антоний. След това министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически ще се поклони пред мощите на Св. Кирил.

По-късно същия ден по традиция Негово Светейшество ще посрещне българската делегация в Апостолическия дворец.

След аудиенцията министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически ще проведе среща с държавния секретар на Светия престол – кардинал Пиетро Паролин.

В базиликата „Свети Петър“ премиерът Петков ще поднесе венец на олтара на Св. папа Йоан Павел Втори.

В състава на българската са включени писателят Георги Господинов, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, а също и заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, заместник министър-председателят по ефективно управление Калина Константинова, министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на образованието и науката Николай Денков, представители на Светия синод и на католическата църква в България.

По време на посещението си в Италианската република министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически ще проведе среща с италианския си колега Марио Драги.

Двамата правителствени ръководители ще обсъдят двустранни въпроси и актуални теми от европейския дневен ред.

След традиционното посещение в базиликата „Санта Мария Маджоре“, където папа Адриан ІІ благославя славянската азбука и книги, премиерът ще се срещне с делегацията от Република Северна Македония, водена от министър-председателя Димитър Ковачевски. 

В Рим министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически ще поднесе венец на бюст-паметника на знаменития български хайдутин и революционер Капитан Петко войвода.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2931 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар

2022.05.22 | 14:49

30
Киро разбираме че ни работиш но ще ти излезе на Буратининия нос . Както не си стегнеш скоро куфара все ще се намери българин да ти се отблагодари за страхотното управление недъгаво влечуго. Това което търсиш накрая ще си го намериш Много сме ти феновете само махни тая охрана нали обеща да ходиш сред хората . Хайде Кире не се дърпай от народната любов

2022.05.22 | 14:48

29
ВРЕМЕ Е ЗА НОВИ ИЗБОРИ И ПОБЕДАТА НА ГЕРБ Е НАЙ ВАЖНОТО, ЗА ДА СЕ УСПОКОИ БЪЛГАРИЯ ОТ ХАУСА, ИНФЛАЦИЯТА, И ЗЛОБАТА! ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ НА ПП ГЕРБ СА ЕЛИТА НА НАЦИЯТА, БИЛ СЪМ СЪС ЦЯЛАТА ГРУПА, И ТОГАВА БЯХ ВЪЗХИТЕН КАКВА КЛАСА СА! ГЕРБ Е ЦЕНТЪР НА УМНИ, КАДЪРНИ И ПРЕДПРИЕМЧИВИ ХОРА

2022.05.22 | 14:47

28
Киро,си отива! Тези, които вчера празнуваха, вече са много уплашени, а утре ще трябва да си ходят.Ние нито за миг не се усъмнихме в правотата на своята кауза и невинността на нашия лидер. Днес сме много по-силни от вчера! Нищожеството,Петков инсталирано от мафията за премиер на държавата, се дискредитира окончателно. Тепърва ще усети силата на правосъдието върху раменете си! Никога в българската история не сме имали по-жалък премиер. Аз съм отвратен. Отвратен съм от безочието на Кирил Петков и от примитивизма на хората му, от лицемерието на съюзниците му. Киро си отиде-само че още не го знае
точно

2022.05.22 | 12:56

27
този родоотстъпник ли ще ходи там по 24-ти май?

2022.05.22 | 12:42

26
RAZSTREL ZA KOPELETO
Стамболов

2022.05.22 | 12:28

25
Всъщност между РСМ и България няма екзистенциални основания за противоборство, защото българското културно- историческо наследство в Македония не застрашава нито съвременната македонска национална идентичност, нито официалния език на РСМ. Югомакедонистката идеология е инструмент за разделение и раздори. Ясно е кой и защо има интерес от интриги, от насаждане на страхове, недоверие и омраза и от противопоставяне на двете държави и кой в самите тях обслужва този интерес.
44

2022.05.22 | 12:21

24
тоя петков няма необходимите обноски ,къде се вре.А може би се надява че ватикна ще направи нещо за взаимотношенията България Македония.Само да не му дадат архивни документи ,важни за историята на България да ги унищожи. А можеби използват да се видят от близо с височайши личности от ватикана ,и да имитират че нещо правят. Безбожни глупаци с гузна съвест
Росен

2022.05.22 | 12:04

23
Тоя е ужасен агент на господарите. Тръгна са агитира Италия да се отказват от газта на руснаците. Адски нагло. За какво го избрахме тоя бе.!!!!
hammer1907

2022.05.22 | 12:00

22
браво бе,удари дъното на 24 май при католиците,който не ни имат за хора
Ние

2022.05.22 | 11:29

20
Това е празник на българите, ти какво търсиш там.

2022.05.22 | 11:59

21
ще обере там каквото има, ще им вдигне и цените

Добави коментар

Водещи новини