Министър Караджов: Парите от сметката за "Хемус" са взети за компенсациите за тока

  • 20 май 2022 10:36

  • 1934
  • 1
Министър Караджов: Парите от сметката за "Хемус" са взети за компенсациите за тока
© Булфото (архив)

Когато е встъпил в длъжност като регионален министър в специалната сметка за строителството на магистрала "Хемус" не е имало пари. Това заяви пред журналисти регионалният министър Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова.

,,По време на служебното правителство имаше недостиг на средства за компенсации и те бяха изтеглени временно. При формирането на новия бюджет се разбрахме, че когато бъде разплетен казусът с инхаус процедурите, с постановление на МС ще сложим достатъчно средства в нея. Тъй като казусът не е решен, още няма пари'', заяви Караджов.

Нанков: Имаше свежи пари за дострояването на АМ "Хемус", но изчезнаха

Той отхвърли твърдението на ГЕРБ, че в сметката е имало 1 милиард лева.

Не, имаше около 490 милиона през лятото на миналата година. Точно тези пари са взети да се посрещнат за първите компенсации за тока, заяви Караджов.

Шефът на АПИ: Изплатени са близо 55% от половината от дължимите суми към пътностроителните фирми

Той твърди още, че няма никакви гаранции за строителството.

Строят го частни фирми, които са пренаети от "Автомагистрали", но гаранцията се носи от държавното дружество, т.е. от нас. Ние си плащаме и ние си носим гаранциите - това не е добре и затова ги няма и парите, обясни регионалният министър.

 ,,Всеки момент се очакваме специалното юридическо становище за рисковете, които могат да се случат при евентуално прекратяване на договорите за инхаус'', поясни още той.

Министър Караджов за АПИ: Едва ли фирмите ще продължат ремонтите без пари

,,Няма необжалвана процедура за основен ремонт. Прилича ми на саботиране. Някой сякаш нарочно се опитва да отложи ремонтите в България. Мисля, че става дума за организирана акция'', каза Караджов.

Не може превозвачите да носят на гърба си социални функции, които държавата е обещала, заяви Караджов по въпроса с междуградските превози.

Относно пътностроителните фирми и дали са им изплатени парите, Караджов заяви, че дотук са им платени 55% и очаква до края на другата седмица да станат 100%.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1934 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stamatis

2022.05.20 | 12:07

1
Да де, уж пари нямало, после били еди колко си, после били взети, ама щяло някога си да бъдат възстановени и т.н.! Не вярвахме на предишните, а на тези сега как да повярваш, като отначало забъркаха ла*ната!

Добави коментар

Водещи новини