Премиерът Петков връчи наградата "Питагор" за млад учен в областта на науките за живота и медицината

  • 19 май 2022 20:54

  • 916
  • 11
Премиерът Петков връчи наградата "Питагор" за млад учен в областта на науките за живота и медицината
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически връчи тази вечер на официална церемония наградата "Питагор" за млад учен в областта на науките за живота и медицината на д-р Мерилин Ал Шариф от Института по микробиология на БАН.

Премиерът отбеляза, че младите учени са бъдещето на България и пожела успех на д-р Мерилин Ал Шариф.

Церемонията за връчването на наградите за наука "Питагор" се организира за 14-ата поредна година от Министерството на образованието и науката в различни категории.

Кирил Петков: Ще подпишем предизборни принципи за бъдещото управление с ДБ и ИБГНИ

На церемонията присъстват министърът на образованието и науката акад. Николай Денков, министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, председателят на парламентарната комисия по образованието и науката Ирена Анастасова, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков, учени и университетски преподаватели.

Видеобръщение към българските учени отправи еврокомисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел.

Постиженията на учените ни показват, че в България науката е жива във всички нейни области и тя има какво да даде както на обществото, така и на образованието, на нашите студенти, ученици и младежи. За първи път церемонията за връчването на наградите "Питагор" се организира за първи път през 2009 г. и продължава без прекъсване вече 14 години, каза министърът на образованието и науката акад. Николай Денков.

Наградените в различните категории получиха грамоти, статуетки и парична награда от по 8000 лева.

Наградата "Питагор" за млад учен в областта на социалните и хуманитарните науки беше връчена от ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков на главен асистент д-р Андриана Спасова от Института за балканистика на БАН.

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер връчи наградата "Питагор" за млад учен в областта на природните и инженерните науки на главен асистент д-р Калин Стайков от Софийския университет.

Председателят на парламентарната образователна комисия Ирена Атастасова връчи наградата "Питагор" за утвърден учен в областта на социалните и хуманитарните науки на доц. Явор Милтенов от Института за български език на БАН.

Наградата "Питагор" за утвърден учен в областта на природните и инженерните науки получиха двама учени. Тази награда беше връчена от председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски на проф. Маргарита Попова от Института по органична химия на БАН и на проф. Иво Грабчев от Софийския университет.

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков връчи наградата за утвърден учен в областта на науките за живота и медицината също на двама учени. Те са Павлинка Долашка от Института по органична химия на БАН и проф. Ирена Костова от Медицинския университет в София.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
916 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2022.05.23 | 05:43

11
Ако Кирил Петков беше премиер последните 12 години, а не Боко М.утрата и Доган.България щеше да е много по-богата к просперираща, а заплатите щяха да са близки до тези на богатите европейски държави!

2022.05.20 | 09:53

10
КРАВАРИЯ ИЗЧЕРПА РЕСУРСИТЕ СИ И УМИРА ОТ ГЛАД-КРАДЕ ЖИТОТО НА УКРАЙНА!
Жхййх

2022.05.20 | 00:20

9
Кириле на 28 май да си подал оставка не се страхуваме от избори
Гйутйъ

2022.05.20 | 00:19

8
Кириле подавай оставка на 28 май не се прави на нагъл и хитър действай
аман от

2022.05.19 | 22:58

7
комунистически мероприятия
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.19 | 22:47

6
РАШКОВ ХОДИ В "МЕДИАПУЛ " - САЙТ ЗА ФАЛШИВИ НОВИНИ , КЪДЕТО ГОВОРИ ГЛУПОСТИ ЗА ХЕМУС И БОЙКО БОРИСОВ.
Бжжцггг

2022.05.19 | 22:40

5
Кириле ти си много тъп защото слагаш железни врати на народното събрание
Лена Борислава

2022.05.19 | 22:37

4
Чакам те мой любим рицарю , чакам те вовеки.
БРАВО НА ДЪРЖАВАТА

2022.05.19 | 22:33

3
БРАВО НА БОЙКО БОРИСОВ . ТОВА СА ПЛОДОВЕТЕ ОТ ТРУДА И УСПЕХИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ.

2022.05.19 | 22:29

2
НАТРАДАТА Е ДАДЕНА ПО ЛИНИЯ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ДРУЖБА

Добави коментар

Водещи новини