Йотова пред ФБТИК: Сигурна и стабилна България е гаранция за повече чуждестранни инвестиции

  • 19 май 2022 12:28

  • 259
  • 2
Йотова пред ФБТИК: Сигурна и стабилна България е гаранция за повече чуждестранни инвестиции
© Президентство

Сигурна и стабилна България е гаранция за повече чуждестранни инвестиции. Франция е сред водещите търговски партньори на България и ме радва фактът, че все повече френски компании проявяват интерес към нашата страна. Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на традиционното представяне на годишника на Френско-българската търговска и индустриална камара. Йотова изтъкна ръста на инвестиционните намерения от френска страна, цитира и данни на Българската народна банка, според които с близо 333% са се увеличили чуждестранните инвестиции у нас за първите три месеца на годината.

„Разчитам тези данни в две посоки. Научихме уроците от пандемията и зависимостта си от трети страни. Все повече европейски икономики се обръщат към възможностите за производство в други държави членки на Европейския съюз. Ръстът на чуждестранните инвестиции е сериозен знак, че България се превръща в сигурна и предвидима държава за чуждестранните партньори“, посочи вицепрезидентът.

„Осъзнаваме размерите на кризата, предизвикана от войната в Украйна. Последствията от санкциите не трябва да бъдат върху европейските граждани. Затова заедно в рамките на ЕС трябва да постигнем сигурност и стабилност – от доставките на горива до отбранителните способности“, подчерта Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и изрази увереност, че чрез интензивните търговски отношения ще се намери изход от кризата.

Вицепрезидентът благодари на председателя на Френско-българската търговска и индустриална камара Стефан Делайе, когото определи като един от най-добрите лобисти на България пред френските инвеститори.

Илияна Йотова: Отстъплението от собствените им идеи подкопа доверието в традиционните партии

Последвайте канала на

Радина Лазарова
259 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Г

2022.05.19 | 14:03

2
Грухтяща свиня

2022.05.19 | 12:46

1
ЧЕРВЕНАТА КУКУВИЦА

Добави коментар

Водещи новини