Петър Чобанов: Актуализацията на бюджета закъснява и ще е безсмислена, ако включва само изброените днес от правителството мерки

  • 18 май 2022 17:03

  • 541
  • 6
Петър Чобанов: Актуализацията на бюджета закъснява и ще е безсмислена, ако включва само изброените днес от правителството мерки
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Процедурата по актуализацията на бюджета закъснява и ще е безсмислена, ако ще включва само изброените днес от правителството мерки. Това коментира за БТА доц. Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас, народен представител от парламентарната група на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, член на Комисията по бюджет и финанси. Поводът за коментара са представените по-рано днес от правителството антиинфлационни мерки и отражението им върху актуализацията на Бюджет 2022 г.

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 154

Доц. Чобанов обясни, че досега народните представители вече е трябвало да разполагат с общата рамка за актуализацията. "Идеята на актуализацията на бюджета беше, че разписва политиките на правителството, които то мисли да провежда и за които им бе необходимо време да остойностят. Към момента нямаме идея за политиките на правителството, имаме тези слабокомпенсаторни мерки, които не са антиинфлационни, дори не антикризисни", смята финансистът. Според Чобанов крайно неясна е основната идея на актуализацията.

Освен това, ние вече предадохме на Европейската комисия (ЕК) нашите два най-важни стратегически документа, които трябваше да разпишат в себе си политиките и съответно отражението им върху бюджета, допълни депутатът. По думите му става въпрос за Националната програма за реформи и конвергентната програма. Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас коментира, че сега очаква да се появят други политики и евентуално други реформи, които тепърва да трябва да бъдат разписани и остойностени, и изпратени за проверка към ЕК.

Доц. Чобанов обърна внимание и на неяснотите около детайлите в анонсираните мерки. Например какво ще стане с данъчния кредит, на който имат право производителите на хляб и хлебни изделия при нула процента ставка ДДС, ще могат ли да продължат да го ползват или не - попита народният представител.

Все още има неясни доста технически въпроси, свързани с мерките, смята Чобанов.

Петър Чобанов: Много съм притеснен от антикризисните мерки на управляващите

Последвайте канала на

Константин Тодоров
541 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Th

2022.05.18 | 20:59

6
Кой те пита бе фес ?
Th

2022.05.18 | 20:58

5
Кой те пита бе фес ?
ИЛИЯ ВЪЛКОВ YULL BROWN

2022.05.18 | 20:16

4
КРАЙ НА МИЗЕРИЯТА !!! БЪЛГАРСКА ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ С “БУЛГАР БРАУН ГАЗ“ “ТЕХНОЛОГИЯ ЗА БРАУНОВ ГАЗ И ПОЛИМЕТАЛИ ОТ МОРСКА ВОДА “ ОТ ИНЖ. ЧАВДАР КАМЕНАРОВ И ИНЖ. ПЛАМЕН КАМЕНАРОВ !!! ИЗЛИЗА ЧИСТА ПИТЕЙНА ВОДА !!! ОСВЕН ТОВА БРАУНГАЗ УНИЩОЖАВА БИТОВИ И РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ !!!
Еми...

2022.05.18 | 19:49

3
Еничарите от ДПС немаме желание да ги слушаме.
М. Иванов

2022.05.18 | 17:50

2
Его тоя урод
бкп в белене

2022.05.18 | 17:14

1
свинчо, не се ли нахрани!?!??!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини