Президентът Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на културата и ще открие изложбата „Образът на Майстора“

  • 18 май 2022 16:16

  • 642
  • 3
Президентът Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на културата и ще открие изложбата „Образът на Майстора“
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

На 19 май, четвъртък, от 10.00 часа на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще удостои с висши държавни отличия български културни дейци.

За изключително големите им заслуги в областта на културата и изкуството държавният глава ще отличи с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие писателя и интелектуалец Боян Ангелов и актрисата Илка Зафирова.

С орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен за значимите му заслуги в областта на културата ще бъде удостоен журналистът и издател Божидар Николов. 

Румен Радев удостои с висши държавни отличия изявени български творци

Изявеният творец в областта на българското фолклорно изкуство и традиции Виолета Карапеева ще бъде отличена с орден „Св. св. Кирил и Методий“ втора степен.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще удостои посмъртно с орден „Стара планина“ първа степен световно признатия диригент Борислав Иванов за изключително големите му заслуги за развитието на културата и изкуството.

От 18.00 часа, в „Квадрат 500“ президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще участва в откриването на изложбата „Образът на Майстора“, посветена на 140-годишнината от рождението на класика на българското художествено изкуство Владимир Димитров.

На събитието ще присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Изложбата „Образът на Майстора“, заедно с експозицията „Майстора и „Родно изкуство”, се организират от Националната художествена галерия под патронажа на държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. За осъществяването им партньори на Националната галерия са повече от 25 музеи, галерии, културни институции и частни колекционери от страната.

Изложбата в „Квадрат 500“ представя образа на Владимир Димитров- Майстора (1882-1960 г.) в серия от автопортрети, живописни, графични и скулптурни портрети от неговите съвременници, документални снимкови и филмови материали, някои от които се показват за пръв път пред публика.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
642 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
РОБСКА ДУШИЦА Е БЪЛГАРИНА

2022.05.18 | 18:41

3
БЕЗ ПРЕДАТЕЛИ И БЕЗ ПОРОБИТЕЛИ НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ.
Уууу

2022.05.18 | 16:48

2
Айде казвай им на тия твойте ППП да напускат стига заеми с Янев няма да стане от сега се подготви да идват други

2022.05.18 | 16:38

1
Кремълски дебил

Добави коментар

Водещи новини