Президентът и вицепрезидентът посрещнаха на „Дондуков“ 2 ученици от СУ „Христо Ботев“ – Калофер

  • 20 май 2022 17:00

  • 366
  • 1
Президентът и вицепрезидентът посрещнаха на „Дондуков“ 2 ученици от СУ „Христо Ботев“ – Калофер
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , посрещнаха днес на „Дондуков“ 2 ученици от калоферското Средно училище „Христо Ботев“. Децата и техните учители представиха неговата история и програма, посветена на славянските първоучители светите братя Кирил и Методий и делото на Христо Ботев, съобщиха от президентския прессекретариат.

„Безкрайно радостни сме, че днес посрещаме ученици, които наред с успехите си на олимпиади и състезания, носят духа на Христо Ботев в сърцата си“, заяви в приветствието си към гостите държавният глава.  Президентът поздрави училищното ръководство, че възпитава децата с идеите и веруюто за свобода, справедливост и просветеност на големия български революционер. „Това е начинът да поддържаме жива връзката с нашите герои, с миналото, с техния дух“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, президентът пожела на учениците и учителите успехи и здраве.

„Във вашата кръв тече кръвта на българските революционери, на българските герои. Бъдете достойни за тях, пазете тяхната памет, предавайте я и вие на вашите деца“, обърна се към учениците от Калофер вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. Тя изказа благодарност на преподавателите за това, че пазят искриците и духовността на градчетата от Подбалкана, станали средища на националноосвободителното движение, за да има днес съвременна България.

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия изтъкнати български учени

„Посещението си при вас посвещаваме в памет на светите братя Кирил и Методий и непостижимата дързост на Христо Ботев“, подчертаха възпитаниците на СУ „Христо Ботев“.

Константин Тодоров
366 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
евтини номера

2022.05.20 | 17:50

1
Евтини номера на лъжливия "натовски" генерал от село Славяново, с които се мъчи, завалията, да омаловажи звучния шамар, ударен му от Дойче веле и отекнал в цял свят! За срам на Бългаиря, разбира се! Да нашият "натовец" стана за резил като защитник на кремълския злодей, масов убиец, агресор и престъпник срещу човечеството!

Добави коментар

Водещи новини