Бойко Борисов отлага местенето на НАП

  • 21 юни 2012 17:19

  • 836
  • 2
Бойко Борисов отлага местенето на НАП
© Булфото

Националната агенция за приходите няма да се мести във Велико Търново, съобщи днес премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г при посещението си в града.

"Подобен ход струва много пари, в момента излишни средства няма. Когато има пари, тогава ще го направим", заявил премиерът, цитиран от "Капитал Daily". С преместване на държавни служби в градове извън София правителството планираше да стимулира заетостта в провинцията, защото смяната на работното място щеше да принуди много служители, живеещи в София, да напуснат, ако работното им място се промени.

В началото на миналия месец обаче и премиерът Борисов, и финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи обявиха, че децентрализацията няма да струва скъпо. Така и не се проведе парламентарен дебат, защото по думите на министър председателя, това е все още идея, а в Народното събрание се обсъждали проекти за решения. Прокраднаха се обаче оценки, че разходите за преместването ще са под милион лева за всяко отделно ведомство. За сгради пък нямало да се плаща наем, защото те ще се преотстъпват от местните власти в населеното място, където се мести администрация. Дянков аргументира идеята НАП да се премести във Велико Търново с добрата работа на Териториалната дирекция там, чийто директор шеф Христо Костадинов бе издигнат през миналата година до заместник на изпълнителния директор Красимир Стефанов. За Агенция "Митници" пък се обмисляше преместване в Русе.  От Министерство на финансите отказват да коментират изказването на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и не стана ясно какво ще се случи с преместването на митниците в Русе. Срещу идеите за децентрализация се обявиха самите сужители на НАП и митниците, които в отворено писмо до финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи заявиха, че са против него и трудностите, които едно преместване може да създаде.

От БСП пък се обявиха категорично против местенето на ведомства. От левицата определиха идеята като "социален експеримент, поредната медийна акция на кабинета, симулация на административна реформа".
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
836 2

Коментари 2

Добави коментар
оти ПАК гербарастите ручаха жабетата, молим???

2012.06.22 | 12:32

2
то си беше ясно, че тази "идея" е просто безумна! На гол тумбак, чифте пищови! Ама онова финансово недоразумение отново успя да разлае кучетата! Сега, се налага отново батбойкоборисов да "въвежда" "строг реди и дисциплина" - ей така по герберски! Добрата новина, е че засега ГЕРБЕРИТЕ НИ СПЕСТЯВАТ едни напълно ненужни и идиотски разходи в момент когато няма пари за детски и майчински в тази "държава"!
КазаноСторено

2012.06.22 | 10:11

1
Ето това се казва МЪЖКА дума! Това е пич-думата му тежи на мястото си! Каквото каже - това става! Обещания и изпълнения по ГЕРБЕРСКИ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини