Министър Иванов: Разработваме допълнителни мерки за подпомагане на земеделските производители

  • 11 май 2022 21:29

  • 814
  • 1
Министър Иванов: Разработваме допълнителни мерки за подпомагане на земеделските производители
© МЗХГ
Слушай новината Слушай новината

"Разработваме допълнителни мерки за подпомагане на земеделските производители и гарантиране на тяхната устойчивост в условията на безпрецедентни пазарни предизвикателства, породени от военния конфликт в Украйна, в предвидените от Европейската комисия временни рамки". Това заяви министърът на земеделието д-р Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. по време на срещите си в Шумен с десетки стопани от всички сектори от земеделието, включително и от преработвателния, цитиран от пресцентъра на аграрното ведомство.

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 75

Той подчерта, че за това ще бъдат водени разговори с Министерство на финансите.

„Много възможности за подкрепа на земеделието са залегнали и в Стратегическия план при увеличеното национално съфинансиране от 60%, както и по Плана за възстановяване и устойчивост", каза още той.

БАЗ и СЗБ търсят подкрепа от Европейската комисия за продължаване мярката 60/40

На срещата от страна на земеделските стопани бяха поставени много и различни въпроси, свързани с проблеми с напояването в областта, с референтната дата за преходната помощ за животни, реализацията на продукцията и предвидените за изграждане събирателни центрове, самолетната защита на област Шумен от градушките и други.

Министър Иванов отговори и на въпроси, свързани и с мерки 4.1 и 4.2 от настоящия програмен период, като увери присъстващите, че Министерството на земеделието и ДФЗ полагат усилия за своевременно разглеждане и оценяване на всички проектни предложения и преодоляване на съществуващи забавяния. По-рано през деня министър Иванов се срещна и със земеделци във Велики Преслав.

Присъстващите на срещите изразиха благодарност за директния диалог и споделиха, че до момента не са имали такъв с ръководството на Министерство на земеделието. Министър Иванов пое ангажимент за поддържане на прекия диалог с бранша и взаимни усилия за решаване на проблемите, пред които е изправен той.

Мая Йорданова
814 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пловдив

2022.05.12 | 05:51

1
Аз съм от Рома-Италия -римският стадион от 2 век Теодора

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини