Даниел Вълчев: Правителството не върви в посока, която да донесе добро на България

  • 11 май 2022 17:22

  • 1362
  • 3
Даниел Вълчев: Правителството не върви в посока, която да донесе добро на България
© Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Кандидат-студентите в Юридическия факултет за трета поредна година ще могат да кандидатсват само с оценка от матурата. Хората бяха свиканли че трябва да положат много тежки кандидатстудентски изпити. Мисля, че оценките от матурите са сериозен изпит, които се провеждат относиетлно правилно. Не мисля, че през тези две години студентите са с по-лоши показатели. Наблюдаваме огромен брой желаещи за едно място. Това каза деканът на Юридическия факултет в СУ "Св. Климент Охридски" проф. Даниел Вълчев в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Вълчев отбеляза, че тази година 1/4 от студентите не завършват с випуска си. 

Бившият министър на образованието коментира и идеята на премиера Кирил Петков за отпускане на 200 хил. лв. стипендия на студенти за обучение в чужбина

Скептичен съм към идеите на премира Петков. Когато управляваш е важно да мсилиш системно, не да хвърляш идеи, които не биха довели до нищо съществено. Трябва да направим България място, в което нашите деца ще искат да се върнат. Колкото по-добре за живеене, работа и реализация стане България, толкова повече хора ще искат да се връщат, добави още Вълчев. 

Нова програма по инициатива на Кирил Петков дава 200 хил. лв. стипендия на студенти за обучение в чужбина

По думите му е откриването на Културния институт „Иван Михайлов“ е бил крайно неуместен жест.

Това не е типаж на културен деец. Можеха да се намерят имена, които да обединят двете страни, не да ги разделят, допълни още той.

Относно ситуацията с Република Северна Македония, Вълчев заяви, че страната ни много отдавна е трябвало да обяви ясната си политика. 

Какво искаме от Република Северна Македония. Българската политика е била ха насам, ха натам. България не можа да свикне с това, че е член на Европейския съюз. Трябва да поставяме ясно и разбираемо своите интереси и да ги обясним на нашите патньори. България е най-заитересованата страна Македония да стане част от Европейския съюз. Не можахме да формулираме ясни искания, които да са изпълними. Не можахме да обедим нашите партньори, че българският национелен интерес е ясен по отношение на Република Северна Македония, добави още бившият образователен министър. 

България не трябва да дава съгласие за започване на преговори със Северна Македония. Трябва да направим взаимопроникване с тях. Македонците не са лоши хора, каза още той. 

Правителсвтото не върви в посока, която да донесе добро на България. Не знам дали ще останат на власт. За пръв път имаме министър-председател, който има само идеология, няма натура, отбеляза Вълчев. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1362 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Просто човек

2022.05.11 | 20:14

3
Вълчев, ти си гледай неуспялото президентче Герджиков...
РОБСКА ДУШИЦА Е БЪЛГАРИНА

2022.05.11 | 19:24

2
БЕЗ ПРЕДАТЕЛИ И БЕЗ ПОРОБИТЕЛИ НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ.
РОБСКА ДУШИЦА Е БЪЛГАРИНА

2022.05.11 | 19:24

1
БЕЗ ПРЕДАТЕЛИ И БЕЗ ПОРОБИТЕЛИ НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ.

Добави коментар

Водещи новини