НС гласува промени в Закона за ДДС и създава временна комисия за газовите доставки

  • 11 май 2022 09:21

  • 607
  • 2
© Булфото (архив)

Народното събрание прие програмата си за работа за настоящата седмица. 

Парламентът ще разгледа промени в Закона за признаване, изпълнение и постановяване на актове за обезпечаване на имущество. Това е първа точка в дневния ред. Вносител на измененията е Министерският съвет. С промените се въвеждат мерки по прилагането на европейски регламент относно взаимното признаване на актове за обезпечаване и конфискация.

Втора точка е и ратифициране на Споразумението между министерствата на отбраната на България и Гърция за осигуряване поддръжка на гръцко военно формирование във връзка с изпълнението на мисия на морската патрулна авиация.

Депутатите ще приемат на второ четене законопроекта за ратификация на договора за изменение на международния договор за придобиването на ракетите Sidewinder, пише БТА.

Решението за цената на газа за този месец се отлага заради започнала проверка в "Булгаргаз"

Парламентът ще дискутира и  предложението на ГЕРБ-СДС за Проект на решение за създаване на Временна комисия за проверка на обстоятелствата довели до спиране на природния газ от „Газпром експорт“ и проведената процедура за избор на алтернативни доставчици от „Булгаргаз“. От ГЕРБ-СДС имат и друго предложение, което е включено в програмата на Народното събрание за тази седмица – за създаването на Временна комисия за разглеждане на всички меморандуми и писма за намерения, подписани от правителството за периода от 12 май 2021 г. до 20 април. 

Предвижда се народните представители да обсъдят на първо четене и промени в Наказателния кодекс, внесени от Министерския съвет, както и законопроект за събиране на вземания по потребителски договори.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
607 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
bai stavri

2022.05.11 | 09:58

2
sram i pozor e toz parlament ne samo toz vinagi e bilo taka nie gi slagame tam da hodiat na rabota a te ne si pravat truda da hodiat na rabota sram i pozor i nai naglo vzemat ogromni zaplati za tova ne ni trebvat depotati ot teh faida nqmame
Еми...

2022.05.11 | 09:30

1
тиквите - на рачел.

Добави коментар

Водещи новини