След искането на Гешев: Депутатката от ПП се отказва от имунитета си

  • 10 май 2022 16:01

  • 4253
  • 6
След искането на Гешев: Депутатката от ПП се отказва от имунитета си
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Депутатката от "Продължаваме промяната" Рена Стефанова ще се откаже от имунитета си, който й беше поискан от главния прокурор заради разследване на инцидент на пътя от 13 декември, съобщи тя във "Фейсбук".

Гешев внесе искане за сваляне на имунитета на депутатка от ПП

Тя описва и ситуацията тогава - закачила с бронята на колата си жена на пешеходна пътека в Русе, помогнала й да стане и лично я откарала в болница. Рена Стефанова е категорична, че съдейства на разследването и е против да бъде обявявана за виновна преди това да направи съдът. 

Ето и целия пост на Стефанова: 

Скъпи близки и по-далечни приятели,
По повод новината за това, че главният прокурор се е занимал с моята скромна персона и бил искал сваляне на имунитета ми като народен представител, се чувствам длъжна да разясня ситуацията, такава каквато е.

Вярно е, че в началото на месец декември при потегляне на ляв завой, движейки се след голям джип, в последния момент забелязах пешеходка, която продължаваше пресичането си. Направих всичко възможно да спра, но за съжаление я закачих с бронята на автомобила си, което доведе до падането й на пътното платно. Веднага отидох при нея и независимо от твърденията й, че няма оплаквания, настоях да бъде прегледана от лекар и я откарах лично до най-близкото болнично заведение. Междувременно уведомих полицията за инцидента и двете с пострадалата дадохме обяснения.

При прегледа, за съжаление се установи, че е налице спукване на кост, което ще доведе до затрудняване на движенията на пострадалата повече от 30 дни. Такова увреждане според Наказателния кодекс се квалифицира като средна телесна повреда и предполага образуване на досъдебно производство, каквото беше образувано. Оказах пълно съдействие на полицията и разследващите, като очаквах развитието на производството до неговия естествен завършек, какъвто и да е той.

Излишно е да обяснявам, колко много съжалявам за случилото се, но за съжаление то е факт! Излишно е да обяснявам, също така, че ако при разследването се установи мое виновно поведение ще понеса и съответните последици.

Напълно излишно е да занимавам колегите си в Народното събрание с моя имунитет и още утре ще направя необходимото, той на бъде свален, защото считам, че така е редно! До тук бяха безспорните факти. От тук насетне у мен възникват някои въпроси:

Има ли връзка между поведението на главния прокурор и обстоятелството, че работя активно за неговото отстраняване от поста? Дали не е проявено специално отношение към мен от страна на прокуратурата, която иначе разследва с години подобни деяния, а в моя случай е била удивително бърза? Какво се случва със следствената тайна? Как така се твърди, че съм виновна при положение, че досъдебното производство не е приключило и по отношение на мен, както и на всеки друг в подобно положение важи презумпцията за невинност? Настина ли аз съм-най големият проблем на правосъдието в момента?

Бих искала да чуя отговори от страна на прокуратурата на следните истински важни за обществото ни въпроси: 

Има ли досъдебни производства срещу депутати, бивши министри, които допуснаха да финансираме със собствени средства енергийната си зависимост от Русия? Чий имунитет поискахте?

Има ли досъдебни производства срещу тези които платиха милиони за неизвършено или лошо извършено строителство на пътища? Чий имунинет поискахте?

Има ли досъдебно производство срещу депутати, които с поведението и говоренето си в и извън парламента насаждат омраза и обслужват чужди, небългарски интереси? Чий имунитет поискахте?

За къщата в Барселона и за кюлчетата в чекмеджето също питам. Чий имунитет поискахте? Моят ще го имате утре!

Последвайте канала на

Теодора Павлова
4253 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Наг

2022.05.10 | 16:22

1
А пък и нагла! Като всички от ПППП.
Bobo

2022.05.10 | 16:35

2
Това е адвокатката във фирмата Еконт на лъжливия Събев. И двамата са супер нагли и нагушени с много пари.
На баща ти пу...

2022.05.10 | 16:36

3
Долна,лъжлива брамтия
Г

2022.05.10 | 17:37

4
По бързата процедура затвор
718060

2022.05.10 | 18:12

5
Имбецил :)
Цв

2022.05.10 | 18:52

6
Марш оттам маруло!

Добави коментар

Водещи новини