Държавата да подкрепи обществения транспорт с актуализацията на бюджета, очаква кметът на София

  • 10 май 2022 11:56

  • 706
  • 2
Държавата да подкрепи обществения транспорт с актуализацията на бюджета, очаква кметът на София
© Булфото (архив)

Държавата да подкрепи обществения транспорт с актуализацията на бюджета, очаква кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Тя коментира темата по време на изказването си на деветия конгрес на КНСБ, който се провежда в София.

По думите на Фандъкова в сектора през тази година са пренасочени 170 милиона лева, като 36 процента са от собствените данъчни приходи на общината. Столичният кмет отбеляза, че въпреки усилията, дефицитът в градския транспорт е 143 милиона лева. Осъзнаваме каква е ролята на обществения транспорт, заяви тя.

Служителите на градския транспорт в София може да не получат заплатите си този месец

Като човек, ангажиран в обществената сфера, мога да кажа, че в основата на развитието на всеки сектор стоят хората, подчерта Фандъкова.

Тя благодари на КНСБ за съвместната работа и за усилията за подобряване на работата в различни сектори. Фандъкова даде пример, че благодарение на Синдиката на българските учители през 2017 г., заедно с тогавашното правителство, е приета програма за поетапно увеличаване доходите на учителите. Кметът каза, че това е допринесло за допълнителна мотивация за работещите в сектора и до наемането на млади кадри. Тя даде пример и с повишаването на доходи с сферата на общинското здравеопазване.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
706 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Еми...

2022.05.10 | 12:27

2
да бе, дайте пари на юрданка да може да отсипва в опразнената черна каса на гроб
Бачо

2022.05.10 | 12:27

1
Бюджета на София е 2 млрд и 78 млн лева!!! Къде са???

Добави коментар

Водещи новини