Радев разговаря с федералния министър по европейските и международните въпроси на Австрия

  • 09 май 2022 16:16

  • 421
  • 2
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Теми от дневния ред на двустранните отношения, енергийната криза в Европа, както и икономическите и социалните последици от войната в Украйна, обсъдиха президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и федералният министър по европейските и международните въпроси на Република Австрия Александер Шаленберг. Срещата се проведе днес на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Обща беше позицията, че кризата в енергетиката и икономиката изискват солидарност и общ подход от страните-членки в ЕС, което да доведе до устойчиви решения. В България тези кризи вече имат и тежки социални измерения. 

Радев ще бъде на официално посещение в Чехия по покана на колегата си Милош Земан

Необходимостта от повишаването на енергийната сигурност и осигуряването на електроенергия на достъпна цена също бе сред темите на срещата. В рамките на разговора беше обсъдена и европейската перспектива на Западните Балкани. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
421 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
РОБСКА ДУШИЦА Е БЪЛГАРИНА

2022.05.09 | 18:31

2
БЕЗ ПРЕДАТЕЛИ И БЕЗ ПОРОБИТЕЛИ НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ.
Умник Гюро

2022.05.09 | 17:37

1
Всички комунисти да си ходят в Сибир. Нека там строят светлото бъдеще. Всички русофили да си ходят в Сибир. Нека там си строят паметници на червената сган пардон армия. А ние тук, в независима България, трябва да приемем Закон за Защита на Държавата, който да изгони всички комунисти от властта и да обяви БКП/БСП-терористи извън закона.

Добави коментар

Водещи новини