Радев: Вече 75 години Ансамбъл "Гоце Делчев" предава красотата на българския фолклор

  • 05 май 2022 09:45

  • 414
  • 4
Радев: Вече 75 години Ансамбъл "Гоце Делчев" предава красотата на българския фолклор
© Президентство

Вече 75 години Ансамбъл "Гоце Делчев" носи гордо името на своя патрон, предава красотата на българския фолклор от поколение на поколение и пази жив спомена за изпитанията и борбите на нашите предци, за духовното възраждане на нашия народ и неговия вечен стремеж за свобода. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в приветствието си на тържествения концерт по случай 75-ата годишнина на Ансамбъл "Гоце Делчев". 

Държавният глава посочи, че с творчеството си фолклорният  ансамбъл е причината хиляди хора по цял свят да говорят с вълнение за България. "Карате ни да се вълнуваме с песните на Братя Миладинови, Кузман Шапкарев и други видни български възрожденци", отбеляза Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Президентът изрази своята признателност към творческия всеотдаен труд на поколения творци от ансамбъла, съхранили родолюбивите чувства на нашия народ и на българите по света. "С много любов и отдаденост ни карате да се чувстваме горди и щастливи, че сме българи", посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Държавният глава се обърна към танцьорите и хореографите на състава и им пожела все така  всеотдайно да претворяват в дела великия завет на техния патрон и голям български революционер Гоце Делчев, който е заявил: "Аз разбирам бъдещето на света като поле за културно съревнование между народите". 

В рамките на тържествения концерт, състоял се снощи в НДК, президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отличи състава по случай 75-ата годишнина от основаването му с плакет "Св.св. Кирил и Методий".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
414 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ДБ

2022.05.05 | 10:18

4
Много ясно този предател и яташко чадо гледа само след 1945 изрода мръсен агент кремълски

2022.05.05 | 10:13

3
Хахахах. Леко го пъхна на макетата в дивия
Умник Гюро

2022.05.05 | 09:51

2
Кой избра комунисти да управляват България? Разбра ли, български народе, как се подиграха за пореден път с теб?
Умник Гюро

2022.05.05 | 09:47

1
Долен комунистически джендър.

Добави коментар

Водещи новини