Рамадан Аталай: Проблемът с енергоресурсите е сериозен, не и отношението на властта към него

  • 09 май 2022 14:44

  • 365
  • 1
Рамадан Аталай: Проблемът с енергоресурсите е сериозен, не и отношението на властта към него
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Проблемът с енергийните суровини е много сериозен. За разлика от несериозното отношение на управляващите, европейските лидери се опитват да въведат ред във всичко, което се случва. Нашите ръководители, явно от непознаване на суровинната база, която България ползва, изпадат в много тежки ситуации". Това заяви пред БНР депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

"Ако не беше изслушването на Кирил Петров в парламента, той нямаше да разбере, че спирането на петрола и неискането на дерогация от ЕС - да отложим с година-две, за да можем да намерим суровина, която да преработва "Лукойл" или нови източници, нещата щяха да бъдат много сложни", коментира той.

Рамадан Аталай: Управляващите не разбират от енергетика

Според Аталай "Булгаргаз" е останал настрани от всички действия, които са предприети след предупреждението от "Газпром", че ще бъдат прекъснати доставките на газ:

"Би трябвало да предприеме пускане на искания към двете газови борси, а се чака последният ден, за да може да се сключи сделка, която всява смут и съмнение, което е реалност. За фирмата МЕТ говоря. Много колеги говорят, че няма как фирмата МЕТ да е по-силна от държавната "Булгаргаз", за да не излезе тя и да оперира на пазара и да не заема тази пазарна ниша, която заема досега в България,а да се включат и други доставчици. В момента България получава пак руски газ, само че по-скъп с около 30 евро".

Последвайте канала на

Теодора Александрова
365 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
†Таню Войвода от Кирчан Баир ☞Вoйн на Светлината☜

2022.05.09 | 16:55

1
☞CCCP-цигaнитe-okyпaтopи дokapaxa на 9.IX.1944 гoдинa koмyниcтитe и милициoнepитe oт ceлaтa c KAPYЦИ, ниe Бългapитe щe ги пpибиpaмe oбpaтнo c KATAФAЛKИ!: uni.su/tiymk7 ☞За 77 години дc-жидо-милиционеро-мангало-комунистите избиха толкова българи, колкото османците за 500 години не са избили!: uni.su/O6FuTJ ☞Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: uni.su/jckxvg ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници надръвника: uni.su/sh6Vd7 ☞Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Apнayтckи: uni.su/SJ4Bia ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka пo Гopянckи: uni.su/5y1JwX ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo!: uni.su/bwT7KI ☞Бремя цыган.: uni.su/1P04He ☞Ckaжи-ka дядя: uni.su/vCoEjy ☞Бей жидов: uni.su/UqKaB5

Добави коментар

Водещи новини