Петима в битката за шеф на СДС

  • 21 юни 2012 07:33

  • 611
  • 0
Петима в битката за шеф на СДС
©

Петима са кандидатите за председател на СДС, твърди "Дневник" позовавайки се на източници в партията. До късния следобед участие във вътрешните избори са заявили депутатите Ваньо Шарков и Лъчезар Тошев, зам.-председателят и неуспял кандидат за президент Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в, членът на националния съвет и бивш столичен зам.-кмет Иван Сотиров, както и кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

До понеделник беше срокът за номинации, като местните структури бяха посочили общо 17 политици. В крайна сметка само петима са номинираните. Първият тур на вътрешните избори е насрочен за 8 юли, а евентуален балотаж - на 15 юли. На миналите избори за председател на партията през 2009 г. имаше 13 претенденти.

До избора за нов председател на СДС се стигна, след като през месец май СДС отхвърли препотвърждаването на "Синята коалиция" за парламентарните избори през 2013 г. Последва оставка на Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на като председател на партията. В началото на юни беше избран временен председател на партията - Борис Марков, който е шеф на изборния щаб на партията.

Изборите за председател ще покажат кой кръг в партията ще надделее - на привържениците на "Синята коалиция" или на противниците на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Ваньо Шарков има подкрепата на бившия лидер Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, който застава зад съюз с ДСБ за изборите догодина. Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в ще търси подкрепата на съпарцийците си, които искат СДС да се яви извън "Синята коалиция". Заради слабия си резултат от президентските избори миналата есен, когато събра едва 1.96% подкрепа, той не намира много последователи, казаха източници на "Дневник". Според тях противниците на "Синята коалиция" ще дадат подкрепата си за Емил Кабаиванов. Зад него застава и временният председател Борис Марков, смятат те.

Сотиров е получил подкрепата на местните структури на партията в София, Благоевград и Ямбол. Тошев пък е издигнат от столичния район "Изгрев".

Последвайте канала на

Novini.bg
611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини