Временният лидер на СДС ще бъде Борис Марков

  • 05 юни 2012 06:57

  • 841
  • 0
Временният лидер на СДС ще бъде Борис Марков
©

В битка за временен председател на партията ще се впуснат няколко седесари, между които Националният съвет ще избере един. Предварителните разчети на сините сочат, че за временен лидер ще бъде избран шефът на предизборния щаб Борис Марков, твърди "Стандарт".

В битката ще се впуснат още зам.-шефът на партията Любомир Ковачев от София и колегата му от Бургас Вълчо Чолаков. Бургазлията според част от сините обаче ще си направи отвод, защото смятал, че временният лидер трябва да е от столицата. Причината е, че по-добре щял да организира вота за постоянен шеф на СДС, който трябва да се проведе до три месеца след оставката на Мартин Димитров.

Според сините най-големи шансове има Борис Марков. "Не коментирам", отсече самият той пред "Стандарт". От "Раковски" 134 смятат, че той води с една обиколка пред другите, тъй като познава най-добре структурите на СДС в страната. Досега Марков бе дясна ръка на Мартин Димитров, като винаги е държал на позицията си, че ДСБ дърпа надолу СДС. И затова коалицията трябва да се разтури. "Той е диалогичен, може да води преговори с партии, които досега са се дърпали от нас заради дружбата ни с Командира", коментираха още от "Раковска" 134.

По време на заседанието днес се очаква и да бъде поискана оставката на главния секретар на СДС Димитър Иванов. "Интересно ми е с какви мотиви ще стане това", коментира той пред "Стандарт".

Отсега е ясно и че за постоянен лидер на СДС също ще се борят дузина седесари. Сред спряганите имена са Борис Марков, Румен Христов, Вълчо Чолаков, Владимир Кисьов. Найден Зеленогорски, който бе от привържениците на Синята коалиция, пък засега отказва да влиза в битката. Депутатът Лъчезар Тошев също искал да се пробва, като дори вече е написал своя програма.

Последвайте канала на

Novini.bg
841 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини