Вигенин за Паметника на съветската армия: Това е паметник на хора, които са спасили други хора от фашизма

  • 05 май 2022 18:01

  • 1792
  • 58
Вигенин за Паметника на съветската армия: Това е паметник на хора, които са спасили други хора от фашизма
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Ние сме най-предвидимата партия в тази коалиция. От самото начало се знае, че въпросът с Република Северна Македония е чувствителен за нас и беше разписан текст в коалиционното споразумение. Имаме много ясни принципи и това е много важно за една коалиция – да има предвидимост. Това заяви в студиото на "Лице в лице" по bTV депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и заместник-председател на парламента Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Относно вчерашното решение на Народното събрание да предостави военно-техническа помощ на Украйна Вигенин посочи, че решението е било "плод на страшно много усилия".

НС одобри военно-техническа помощ за Украйна

Това е едно трудно подготвено решение, което позволи на 6 от 7 парламентарни групи да подкрепят Украйна, което е много силен политически сигнал към Украйна, подчерта Вигенин.

,,За мен е изключително важно и това, че ние се обединихме от съвсем конкретни искания, което не съм видял в други европейски парламенти. Българското общество може да се разпознае в това решение, без да залитаме в крайности'', допълни още той и уточни, че "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е играе много съществена стабилизираща роля в коалицията".

По темата със спора за Паметника на съветската армия в София социалистът призова "да престанем да дълбаем конфликтите в българското общество".

Бой пред Паметника на съветската армия в София

Може да подкрепяш Украйна и в същото време да си против събарянето на този паметник. Това е паметник на хора, които са спасили други хора от фашизма. Нека да прочитаме историята без нападки и фалшиви аргументи. В тези кризи последното, от което имаме нужда, е да се караме по второстепенни въпроси, обясни Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1792 58

Свързани новини

Коментари 58

Добави коментар
Sur

2022.05.07 | 10:03

58
Благоев.......„Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“. [1]
Sur

2022.05.07 | 10:02

57
Стамболов. Маааалка част "Като разбрахме, че Россия иска да унищожи Царството ни, да грабне земята ни, да погуби народността ни и да се намести в къщата ни, ние се сепнахме, събрахме силите си и се почна между Россия и нас една страшна и непримирима дипломатическа война, война между „освободителите“, днес превърнати в грабители, и „освободените“, между малкия Давид и исполина Голиата…“. А не знаеш ли как е отишъл при султана да иска защита от братята рашки" нозина у нас живяха дoскоро време с твърдо убеждение, че наший народ трябваше да очаква доб­ро от Русия; но от 6 септемврий миналата година всеки разбра, доколко тя е била искрено (разположена) в благопожеланията си спрямо нашата страна. "От този знаменит ден 6 септемврий се забелязва постоянно, че политиката на руското правителс­тво е устремена против нашата независимост и самостоятелност. Всеки здравомислещ человек разсъждава, че ако Русия е желаела една силна, съединена и независи­ма България, тя трябваше освен да се възползва от извършеното на 6 септемврий и да поддържа Съединението. Нейните доброжелателства за наший на­род щяха да се покажат пред целий свят, че са искрени, несвързани с никаква задня мисъл. Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал – Съедине­нието. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество. Делото на Съединението беше общонародно, а не частно на княз Александра, както претендираше руското правителство и поради което най-много го обвиняваше, като тръбеше чрез своите органи, че княз Александър щял бил да продаде България ту на англичаните, ту на турците и пр. Интригите на руското правителство имаха своето зловредно влияние над наша­та интелигенция, която, заслепена от страстта на властолюбието, мереше народните интереси и нужди според своите лични. По този начин кликата на цанковистите проповядваше чрез печата, че зло­то на България бе княз Александър, а министрите Каравелов, Цанов и Никифоров приготовляваха поч­ва измежду войската за свалянието на Негово Ви­сочество, чрез което тези господа искаха да се нап­равят приятни и услужливи на руското правителс­тво, което в замяна на това да ги закрепи на власт­та, тъй като почвата им в народа беше почнала да се изплъзва изпод краката им.

2022.05.05 | 20:34

45
Ако не беше Русия ,щяхте да носите чалми.Мислете преди да пишете
Agent 007

2022.05.06 | 07:50

56
a sega nosime ushanki...
Хм...

2022.05.05 | 20:45

48
Стара опорка... Поне нямаше да има комунизЪма който се оказа по-лош от турското робство.

2022.05.05 | 20:42

47
Пишеш пълни глупости, преминали сме от едно робство на друго. Да не говорим колко пари сме платили на Русия като компенсация за това освобождение
Умник Гюро

2022.05.06 | 01:21

55
Това е паметник на поробителска армия, избила стотици хиляди невинни българи на територията на България... Тази армия постави на власт сатанистите-комунисти, които превърнаха България в най-изостаналата и проста държава в Европа.
Гост

2022.05.05 | 23:06

54
Лизача на приватизаторката проста се изказва неподготвен прос комунист педи грипал алкаш
Ш7БАМ РУСКИ ТРОЛЧЕТА

2022.05.05 | 21:34

53
пенсионерките да не ми пишат
Бау

2022.05.05 | 21:11

51
Смърт за зеления боклук Зе*ленски

2022.05.05 | 21:33

52
РУСКИ ФАШИСТ
ВСИЧКИТЕ НИ

2022.05.05 | 21:02

50
КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАРТИИ ПЛЮС РАДЕВ СА ДВИЖИМА СОБСТВЕНОСТ НА ПУТИН.
ВСИЧКИТЕ НИ

2022.05.05 | 21:02

49
КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАРТИИ ПЛЮС РАДЕВ СА ДВИЖИМА СОБСТВЕНОСТ НА ПУТИН.

2022.05.05 | 20:36

46
В България не е имало фашизъм, а това е паметник на хора които са поробили България

Добави коментар

Водещи новини