Никола Минчев: Поуката, която можем да извлечем от участниците в събранието в Оборище, е да се водим от националния интерес

  • 02 май 2022 16:13

  • 787
  • 5
Никола Минчев: Поуката, която можем да извлечем от участниците в събранието в Оборище, е да се водим от националния интерес
© Народно събрание
Слушай новината Слушай новината

Понякога животът ни изправя пред труден политически избор, принуждава ни да вземаме тежки решения с последици върху бъдещето на всички нас, кара ни да търсим общото в различни позиции, често пъти дори противоположни. Но винаги трябва да се водим от националния интерес, от принадлежността си към демократичния свят и от верността към неговите ценности. Това е и поуката, която можем да извлечем от предците ни, участници в събранието в Оборище. Това каза в словото си председателят на Народното събрание Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са пред стотици българи, дошли днес на Националния събор-поклонение в историческата местност Оборище, където се е състояло Първото Велико народно събрание през 1876 година, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Той припомни, че ролята на това събрание е оценена още от Захарий Стоянов, който го нарича „велико народно събрание“, а делегатите в него определя като депутати. 

Председателят на парламента посочи, че и тогава е имало разгорещени дебати – за гласуване на пълномощия на апостолите да вдигнат въстанието и да го ръководят, какви да бъдат формата и характерът на въстаническите действия, но всички са единодушни за необходимостта от избухване на въстание. Демократично избрани, те изразяват бунтовните настроения и жаждата за свобода на българския народ. Тези първи наши депутати са на висотата на своята отговорност и с разум и решимост изпълняват историческата мисия, за която са избрани, добави още Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са.

Никола Минчев ще участва в тържественото отбелязване на 146 години от Априлското въстание

На поклонението в местността Оборище присъстваха още областният управител на Пазарджик, народни представители, духовници и граждани.

Пред паметника в местността бяха положени венци и цветя от държавни и общински институции, кметове политически партии и обществени организации. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
787 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
смотаняк,

2022.05.02 | 23:32

5
направо "задмина" и шекспир ...

2022.05.02 | 19:54

4
КАКВА МАЗНА МАСТЯ Е ТОЯ
Диди

2022.05.02 | 18:53

3
За какъв национален интерес говориш, когато си пряк участник в ОПГ създадена от олигархията(мафията) за кражби и да им решите проблемите с правосъдието.
срам

2022.05.02 | 17:26

2
честит рамазан!

2022.05.02 | 17:09

1
СМЕШНИК

Добави коментар

Водещи новини