Вицепремиерът Нинова посети индустриална зона "Божурище"

  • 02 май 2022 13:36

  • 740
  • 2
Вицепремиерът Нинова посети индустриална зона "Божурище"
© Пресцентър МИ
Слушай новината Слушай новината

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за посети индустриална зона "Божурище", където се подготвя разширяване и нова инвестиция за 100 млн. евро за строителство на най-голямата логистична база на Балканите. Очаква се откриването на над 200 нови работни места в зоната. На място тя разгледа плановете за строителството и обсъди детайли по изпълнението на проекта.

Министър Нинова проведе разговори с ръководството на ЕСО, за изграждане на свързващата инфраструктура, която държавата трябва да осигури на инвеститорите. ”Министерството на икономиката и индустрията е готово с регистъра на индустриалните паркове. Те са регионално разположени така, че да покрият цялата страна”, каза Нинова.

Нинова категорична: Позицията ни няма да се промени!

"Изграждането на нови и разширяването на досегашните зони е един от начините да се преодолеят регионалните различия. Особено внимание ще отделим на северозападна България. Икономическата криза принуди много световни компании да скъсяват веригите на доставки и да търсят в нашата страна условия за преместване на бизнеса си. Ускорено трябва да се подготвят проектите за нови зони. Това са възможности за българската икономика и нови работни места”, заяви министърът.

Последвайте канала на

Калина Христова
740 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ПОЗИЦИЯТА НА БСП

2022.05.02 | 19:34

2
НОВО РУСКО РОБСТВО ЗА БЪЛГАРИЯ.
Цв

2022.05.02 | 14:37

1
Що ма булка, нали щеше да излизаш от коалицията?

Добави коментар

Водещи новини