Константинова: България е на първо място в ЕС по процент издадени документи за временна закрила на бежанци

  • 29 април 2022 12:06

  • 523
  • 2
Константинова: България е на първо място в ЕС по процент издадени документи за временна закрила на бежанци
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

България е на първо място в Европейския съюз по процент издадени документи за временна закрила на бежанци. Към днешна дата този процент надхвърля 85%. Това обяви вицепремиерът по ефективното управление Калина КонстантиноваКалина КонстантиноваКалина Константинова завършва 9-та Френска езикова гимназия в София. Изучава Икономика в Колежа, която откри дискусия на тема: „Пътят пред украинските бежанци в Европа и в България“, провеждаща се представителството на Европейския парламент у нас. 

В България са преминали над 200 хил. души, които бягат от войната. У нас са останали около 100 хил., обясни вицепремиерът. Според нея страната ни се справя добре с посрещането и предоставянето на помощ за бежанците, като на територията на страната вече работят около 200 гишета за регистрация. 

Предстои следващата още по-сложна задача – да начертаем пътя за приобщаването им в България, допълни още Калина КонстантиноваКалина КонстантиноваКалина Константинова завършва 9-та Френска езикова гимназия в София. Изучава Икономика в Колежа

България получи близо 150 млн. евро от Брюксел за украинските бежанци

Целта на дискусията е да се обсъдят основните предизвикателства, породени от вълната бежанци от Украйна в цяла Европа, както и краткосрочните и средносрочните решения. Сред обсъжданите теми са европейските политики и инструменти за подкрепа, проблемите на украинските бежанци, както и предизвикателствата пред институциите, които им оказват помощ. 

Последвайте канала на

Теодора Александрова
523 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Баце

2022.04.29 | 13:54

2
Отново сме на първо място в Европа по глупости! Най-бедната държава винаги сътворява най-големите простотии!
санитар

2022.04.29 | 12:55

1
подли педераси, какво следва от това? няма упътване, наредба, указания.

Добави коментар

Водещи новини