Константинова: Мариана Тошева ще ръководи координационната група за бежанците

  • 29 април 2022 12:00

  • 354
  • 1
Константинова: Мариана Тошева ще ръководи координационната група за бежанците
© Булфото (архив)

Председателят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева е предложението на правителството за ръководител на Оперативната координационна група към Министерския съвет.

Това обяви вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова, която откри дискусия на тема: „Пътят пред украинските бежанци в Европа и в България“, провеждаща се в представителството на Европейския парламент у нас, предаде БТА.

МС: Валери Рачев се оттегля по лични причини

Мариана Тошева ще замести на поста Валери Рачев, който преди седмица се оттегли поради лични причини. Тошева стана председател на агенцията за бежанците на 23 март т.г., когато премиерът освободи от този пост Петя Първанова заради незадоволителни резултати.

"България показва лидерство и непоколебимост. Позиция, която ме кара да се гордея", заяви още Калина Константинова за помощта, която страната ни оказва на бягащите от военния конфликт.

Задачата на Оперативната координационна група към Министерския съвет е да координира действията за евакуирането и настаняването на потърсилите закрила у нас от началото на войната в Украйна.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
354 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.02 | 12:10

1
Тази е идеална за боксова круша ,ще я бия часове наред !

Добави коментар

Водещи новини