Уволненият директор на „Кинтекс“: Аргументите за освобождаването ми са фиктивни

  • 20 април 2022 20:12

  • 2006
  • 1
Уволненият директор на „Кинтекс“: Аргументите за освобождаването ми са фиктивни
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Договор, сключен по времето на ГЕРБ, е изисквал от „Кинтекс“ да плаща милиони на офшорен търговски посредник без въобще да е ясно какви услуги са предоставяни срещу сериозните средства. Това обясни в интервю за bTV освободеният от поста изпълнителен директор Александър Михайлов.

Той посочи, че заедно със Съвета на директорите е бил уволнен броени дни след доклад до вицепремиера Корнелия Нинова, че повече няма да плаща на това дружество.

Нинова нареди смяна на борда на "Кинтекс"

Михайлов беше категоричен, че резултатите на „Кинтекс“ са добри и те „може би генерират икономически и финансови интереси на трети страни, в това число и частни“. Според него, аргументите за отстраняването му са "фиктивни". 

"Те гласят, че инспектората на Министерството на икономиката е извършило проверка на дейността на „Кинтекс“ за 2021 г., установени са редица нарушения и конфликт на интереси. На първо място, аз и служителите на „Кинтекс“ не знаем да е осъществявана такава проверка, тъй като нито служители на министерството са посещавали „Кинтекс“, нито са изискали документи и възникна въпросът как е осъществена тази проверка. На второ място, в периода на проверката аз съм управлявал дружеството само 2 месеца – ноември и декември миналата година.В решението за моето освобождаване тези мотиви от прессъобщението не бяха цитирани. Напротив, нямаше никакви мотиви. Аз нямам представа какви редица нарушения визира г-жа Нинова и я призовавам или да публикува доклада или поне да оповести нарушенията", заяви Михайлов. 

Той посочи още, че не се е срещал лично с Корнелия Нинова. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2006 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.04.21 | 06:06

1
Абе пич,теб верно ли не ти е ясно защо си уволнен? Ами по същата причина. Защото нищо не ти е ясно,включително и що се отнася до предприятието,което би трябвало умело да управляваш. Я си прочети интервюто. Не знаеш дали са ти правили проверка и по-лошото,резултатите на компанията „може би генерират икономически и финансови интереси на трети страни, в това число и частни“. Едно че това не би трябвало да се случва,второ че ти,директора,не знаеш такова нещо дали се случва или не,ама подозираш,но нищо не правиш. В такъв случай ти за какво си там и чак когато ти откраднат и долните гащи ли мислиш да се усетиш? Инак няма проблем,продължавай да се чудиш защо те махат!

Добави коментар

Водещи новини