Иван Костов: За ГЕРБ е характерно да прокарва лобистки закони

  • 19 юни 2012 18:52

  • 829
  • 0
Иван Костов: За ГЕРБ е характерно да прокарва лобистки закони
© Булфото

ДСБ ще подкрепи ветото на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното както по отношение на Закона за съдебната власт, така и за Закона за горите. Това каза на пресконференция в пресклуба на БТА в Пловдив лидерът на ДСБ Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Ние искахме това, тъй като считаме, че с единия се купуват магистрати, а с другия се прокарват интереси на отделни представители на бизнеса, уточни Костов. Той добави, че много преди протестите от ДСБ са предложили решения на тези въпроси, които по думите му могат да станат като основа за консенсус.

За ГЕРБ е характерно да прокарва лобистко законодателство, това става и по отношение на Закона за тютюна, коментира лидерът на ДСБ. Основният докладчик по този закон е Емил Димитров, който според Костов е известен с това, че се занимава с дистрибуция на вносни цигари. Според Костов премиерът Бойко Борисов неоснователно се стреми да представи протестите срещу Закона за горите като екологически. Там има и много хора, политически мотивирани срещу това, че в парламента се прокарват закони от лобисти и в защита на интереси на точно определени личности, заяви Костов и допълни, че това е насочено срещу стила и начина, по който се управлява страната.

На въпрос, вярно ли е, че Богомил Бонев е бил свален като министър на вътрешните работи за това, че е пречел на застрахователното дружество "Левски Спартак" да получи лиценз, Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - отговори, че това е поръчка и че фразите на тази служителка /Даниела Конова/ са предназначени за медиите. Няма как един служител на това ниво да знае с какви мотиви съм уволнил един министър, допълни бившият премиер. Той уточни, че мотивите за уволнението на Бонев са станали ясни в дебата с Петър Стоянов по време на кандидатпрезидентската кампания.

Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - е в Пловдив във връзка с подадената оставка от местния лидер на ДСБ Спас Гърневски. Ще поставя началото на процедурата за номиниране на кандидати за председател и ще настоявам това да се извърши от самите симпатизанти на ДСБ, каза Костов. Той посочи, че ще поиска яснота за позициите на съветниците от ДСБ в местния Общински съвет и ясни аргументи защо се подкрепя ГЕРБ.

Последвайте канала на

БТА
829 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини