Божанов предложи отпадане на синия талон на шофьорите и облекчено плащане на глоби

  • 15 април 2022 12:07

  • 440
  • 0
Божанов предложи отпадане на синия талон на шофьорите и облекчено плащане на глоби
© Булфото (архив)

Министърът на електронното управление Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има предложи отпадане на синия талон на шофьорите и облекчено плащане на глоби, съобщиха от пресцентъра на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“. 

Електронно връчване и плащане на фишове е предвидено в измененията, които Министерството на електронното управление (МЕУ) и МВР са заложили в Закона за движение по пътищата. Това ще сложи край на опашките в КАТ, тъй като ще отпадне необходимостта гражданите лично да получат и платят фиша си на място.

МВР предлага по-ниска скорост по магистралите и по-високи глоби

Вече ще бъде възможно електронно връчване на фишовете през Системата за сигурно електронно връчване на МЕУ. Фишовете ще се смятат за връчени, ако бъдат платени онлайн или с карта.

Измененията предвиждат още отпадане на синия талон и стикера за застраховка “Гражданска отговорност”, които също следва да бъдат дигитализирани. 

Законопроектът е качен за 30-дневно обществено обсъждане - до 13 май, след което ще бъде внесен в Народното събрание.

"Министерството на електронното управление продължава активната си работа по поетите ангажименти, съвместно с всички институции, за по-бързата им реализация и удобство на гражданите", коментира министър Божидар Божанов

Последвайте канала на

Радина Лазарова
440 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини