Росица Кирова: Държавата не е стартъп, избирателят не е клиент, който си зарибил

  • 13 април 2022 17:57

  • 788
  • 6
Росица Кирова: Държавата не е стартъп, избирателят не е клиент, който си зарибил
© Кадър: NovaNews
Слушай новината Слушай новината

Държавата не е стартъп, те в 98% от случаите фалират. Не можеш да подходиш към българския избирател като един от клиентите, които си зарибил да инвестират в стартъп фирмата. Това заяви в предаването „Денят на живо“ по Nova News заместник-председателят на парламента от ГЕРБ Росица Кирова.  

По думите й изборът на гуверньор на БНБ е изключително важно решение. „Трябваше да го вземем заедно, към него трябваше да се подходи много по-сериозно. Можеше и днес да гласуваме по тази точка. Няма съблазън в този избор. Има притеснение за финансовата стабилност на държавата и това, което ще се случи по отношение на политиката, която БНБ води до момента, как ще влезем в еврозоната. На този пост трябва да има човек с изключителен авторитет“, подчерта тя.

Андрей Гюров с коментар за черните каси у нас и изборът на управител на БНБ

Кирова посочи, че не знае дали доверието в управляващата коалиция е напукано, но заяви: „На тяхно място не смятам, че мога да продължа да работя с някой в тази сфера, който е изрекъл подобни неща и дълбоко и убедено вярва в тях. ПП вярват в това, което говорят. Това поставя въпрос за морала и въпрос за това как след като са ти известни факти и обстоятелства, допускаш да работиш и допускаш такъв човек да бъде председател на Комисията по бюджет и финанси. Не искам да кажа, че това, което се твърди за Каримански е вярно“, коментира зам.-председателят на парламента.

Според нея арестът на Бойко Борисов е бил грозна демонстрация на сила и реваншизъм.

„Когато има извършени деяния, за които трябва да се предприемат действия, има законов начин и ред“, заяви тя.

„Стъпката към предсрочни избори е ясен сигнал от страна на коалиция ГЕРБ-СДС, че не са съгласни с това, което се случва в държавата. Ще дойде време за вот на недоверие. Трябва да се даде време, за да се види, че те сами могат да достигнат своята нула“, коментира още Кирова.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
788 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
КоР ЗА БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭

2022.04.13 | 23:08

6
ГОВОРЯТ СИ ПОЖАРНИКАРA "БУДА"-ЛА ☭ И ФЪФЛЯКА ТОМИ ДОНЧЕФ: - СЛЕД 50 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е БОГАТА СТРАНА! - ЕХ, ЖАЛКО ЧЕ НАС НЯМА ДА НИ ИМА ТОГАВА... - НЕ "ЖАЛКО", А "ЗАЩОТО".
Белингата

2022.04.13 | 22:43

4
Браво Роси поздрави на Таки и Коце твоят брат добра работа ти дадоха!
КоР ЗА БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭

2022.04.13 | 23:07

5
ДОНЧЕФ

2022.04.13 | 21:00

3
Влечуго,скрий се някъде
ТхттЩТ

2022.04.13 | 19:12

2
А ти откъде се довлече в София бе селска тегло ? Нищо не разбираш,нищо не знаеш само една миризлива уста си отворила.
30години едно и също....

2022.04.13 | 19:01

1
е, и ти не си политик, но те хрантутим...

Добави коментар

Водещи новини