Депутат от ПП: Интерес за България е да се ускори процесът по присъединяване на Македония към ЕС

  • 13 април 2022 17:39

  • 751
  • 3
Депутат от ПП: Интерес за България е да се ускори процесът по присъединяване на Македония към ЕС
© Кадър Nova News
Слушай новината Слушай новината

Водещото за ПП е общественият интерес. В ситуацията с БНБ ние сме категорични, че искаме кандидатът, който да обединява коалицията. Това заяви Виктор Насър от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ по Nova news.

Той поясни, че за избор на управител на БНБ е необходим кворум от 121 депутати и след това с обикновено мнозинство се избира кандидатът. Насър каза, че тази точка е оставена за петък, защото тази седмица е имало „интензивен дневен ред“, свързан със закриването на спецправосъдието.

Депутатът беше категоричен, че между гласуването за закриване на спецпрокуратурата и съда и избора на гуверньор на БНБ, няма връзка и договорки.

„Ако в петък няма избор на управител на БНБ, ще има нова процедура, а до тогава ще остане г-н Радев“, категоричен беше той.

„Коалицията е с изключително динамичен диалог. Представен е целият спектър на интересите на българския народ. Взимат се предвид много гледни точки“, добави Насър. Според него в коалицията добре се съчетават интересите на левите и десните избиратели.

Ива Митева: Машинното гласуване е правилният избор, не хартиените бюлетини

По темата за военна помощ на Украйна депутатът каза, че е трудно да се даде нещо, което страната ни няма.

Относно искането на БСП за връщане на хартиеното гласуване каза: „По темата за хартиените бюлетини ПП има категорична позиция. Машинното гласуване е гарант за честни и модерни избори. Подкрепяме гласуването само с машини“.

По темата с Македония Насър коментира, че е от интерес за България да се ускори процесът по присъединяване на РСМ към ЕС.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
751 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
МАДАР ФАКАР

2022.04.13 | 18:01

3
ИНТЕРЕСА Е – ВЕТО !!!

2022.04.13 | 17:59

2
Помияр
писна ми

2022.04.13 | 17:50

1
"ПП" - подли педераси! просто киро вече е подписал за македония в друга канцелария!

Добави коментар

Водещи новини