Теодора Генчовска обсъди с колегите си в НАТО руската военна инвазия

  • 07 април 2022 17:07

  • 503
  • 4
Теодора Генчовска обсъди с колегите си в НАТО руската военна инвазия
© МвнР
Слушай новината Слушай новината

Министърът на външните работи Теодора Генчовска участва в министерската среща на страните-членки на НАТО, която се проведе на 6 и 7 април в централата на Алианса в Брюксел, съобщиха от МВнР.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13437

На 6 април министрите проведоха съдържателна дискусия по следващата Стратегическа концепция на Алианса, като един от основните резултати от предстоящия съмит на НАТО в Мадрид през юни т.г.

Вторият ден от форума започна със заседание на Северноатлантическия съвет с участието на украинския външен министър Дмитро Кулеба, който отправи ясен апел за засилване на подкрепата за Украйна.

Министър Заков категоричен: Всички твърдения в социалните мрежи, че пращаме техника и жива сила в Украйна са фалшиви новини

Излъчено беше единно послание в осъждането на непровокираната и неоправдана руска военна инвазия в Украйна, вкл. в контекста на жестокостите в Буча. В заседанието взеха участие още Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Жозеп Борел, както и партньорите Грузия, Швеция, Финландия, Австралия, Нова Зеландия, Република Корея и Япония за обсъждане и на глобалните предизвикателства пред сигурността.

В съюзен формат, министрите обсъдиха още необходимостта от засилване на подкрепата за Украйна, отговора на НАТО на продължаващата руска военна инвазия, както и укрепването на възпиращия и отбранителен потенциал на Алианса.

Съюзниците взеха решение за усилване на политическата и практическата подкрепа за уязвимите за руско влияние и намеса партньори – Грузия, Молдова и Босна и Херцеговина. „Трябва да останем единни и да продължим с категоричния и координиран отговор в солидарност с Украйна, включително с допълнителни мерки спрямо Русия. Ключово е да продължим да засилваме политическата и практическата помощ за Украйна“ заяви министър Генчовска пред колегите си.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
503 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.04.07 | 19:50

4
МАЙ МУ НО, КАЖИ ЗА ПОСОЛСТВАТА, КОИТО КОЛХОЗКИН ПОЛЗВА ЗА РЕЗИДЕНТУРА И ЯВКИ В ЧУЖБИНА! КОГА ГИ ЗАТВАРЯТЕ БЕ, ГЮБРЕТА БЪЛГАРСКИ!
РУСКАТА ПРОПАГАНДНА

2022.04.07 | 19:26

3
ИЗДИША ОТ ВСЯКЪДЕ И НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА РУСИЯ.
Анонимен

2022.04.07 | 17:42

2
никога
БСП ДЕБИЛИ

2022.04.07 | 17:37

1
Пак ли с НАТО......а с Русия кога

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини