Министър Заков категоричен: Всички твърдения в социалните мрежи, че пращаме техника и жива сила в Украйна са фалшиви новини

  • 07 април 2022 15:10

  • 1248
  • 7
©

Темата за мините в Черно море е много сериозен въпрос. Към момента в българската акватория на Черно море не са открити мини. Имаме доста сериозен капацитет за откриване и предотвратяване на инциденти с мини. Обменяме постоянно информация с Румъния и Турция, защото в техните акватории бяха открити мини. Между трите държави тече много сериозна комуникация. Отново ще повторя, че имаме много сериозна организация за откриването на мини. Българските рибари може да са спокойни, но и внимателни. Призовавам ги, ако забележат нещо съмнително, веднага да сигнализират.

Това заяви военният министър Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни по време на заседанието на Комисията по отбрана, където отговаряше на депутатски питания.  

Началникът на отбраната обясни как се откриват и обезвреждат мини в Черно море

"Българските Военновъздушни сили трябва да запазят своята боеспособност. Това е ясно и не подлежи на коментар. Забавянето на доставката на F-16, която трябва да се осъществи през първото тримесечие на 2025 година, вероятно ще отвори един период, в който ще трябва да осигурим летателна годност на нашите пилоти със самолети различни от МиГ-29 и F-16. Работим българските ВВС да не загубят своята боеспособност. Работим с нашите партньори по темата еърполисинг и хубавото е, че сме страна членка на НАТО, защото иначе щяхме да изпаднем в много тежка ситуация. Ще работим за максимално удължаване на дейността на МиГ-29, но войната в Украйна оказва негативна роля, защото няма как да работим с Русия и Беларус за ремонтите на самолетите", каза още министърът на отбраната. 

Заков: НАТО е най-големият гарант за сигурността и суверенитета на страната ни

"Парите за модернизацията на Българската армия трябва да се изразходват по възможно най-правилния, полезен и прозрачен начин. Аз лично предпочитам да има и леко забавяне, ако се наложи, но проектите да бъдат възможно най-добре подотвени. Те ще бъдат внесени в парламента и ще бъдат максимално добре разяснени, защото средствата не са никак малко и цялото общество трябва да бъде запознато. Във всичките проекти търсим способност, а не задължително най-новото и най-скъпото", разкри Заков. 

МО: Автоколона с личен състав и военна техника на САЩ ще премине през наша територия

"Снимките на танкове и въоръжени сили, които се публикуват в социалните мрежи, имат сдамо една цел - да всяват паника в българското общество. Движението на техника е свързано най-често с придвижване на американски сили от Гърция към Румъния и обратно. Някои от придвижванията са свързани и с военни учения на територията на България. Категорично няма никакво придвижване на техника и жива сила от Българската армия към Украйна. Всички други твърдения са фалшиви новини", категоричен бе Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1248 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Ной

2022.04.07 | 16:46

7
Като чуете оръжие за Украйна и се насирате от стра.х ,медия.
Баба Яга

2022.04.07 | 16:45

6
Защо цензурирате които не са ви удобни коментарите путлеровци
Таласъм

2022.04.07 | 16:43

5
Юруш на цензурата
политолога

2022.04.07 | 15:57

4
НАЛИ КАСКИ И БРОНЕЖИЛЕТКИ СМЕ ИЗПРАТИЛИ ВЕЧЕ ВЕ, ГАЛФОН ПЛЕШИВ ГРОЗЕН МАЛОУМЕН ТЪП ПРОСТ ГАДЕН МРЪСЕН ДОЛЕН

2022.04.07 | 15:46

3
ЩЕ ПРАТИМ
oo

2022.04.07 | 15:28

2
levco kakav f 16 na 50 godin bre glupak vsicki darjavi okolo teb si nakupiha f 35 samo glupcite si kupuvat 50 godishi samoleti.
Стамболов

2022.04.07 | 15:23

1
ЕК дава висока оценка на политиките и стратегията на българското правителство. Браво ! И успех !

Добави коментар

Водещи новини