Столичният общински съвет ще заседава днес, за първи път от две години, присъствено

  • 07 април 2022 07:08

  • 346
  • 0
Столичният общински съвет ще заседава днес, за първи път от две години, присъствено
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Столичният общински съвет (СОС) ще проведе днес от 10:00 ч., за първи път от две години, присъствено заседание, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

Заради противоепидемичната обстановка, свързана с коронавируса, заседанията на СОС се състояха онлайн.

В дневния ред на днешното заседание е предвидено предоставяне на информация за дейността през изминалата година за опазване на сигурността и обществения ред в столицата, както и за предприетите мерки за подобряването им през настоящата година. Пред СОС ще говорят Йорданка Фандъкова – кмет на Столичната община, старши комисар Калоян Милтенов – директор на СДВР, комисар Тенчо Тенев – началник отдел „Пътна полиция“ – СДВР и комисар Веселин Гетов – директор на Столичната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Съветниците предстои да приемат няколко доклада, свързани с осъждането на военната агресия на Русия в Украйна, посочват още от СОС.

Общинските съветници Малина Едрева, Веселин Калановски, Борислав Бориславов са вносители на доклад за това площад в район "Изгрев" да се казва „Героите на Украйна". Тримата съветници са автори и на доклад, в който предлагат площад, отново в район "Изгрев", да носи името на Борис Немцов. Издигане на знамето на Украйна на административната сграда на Столичната община на ул. „Московска“ № 33 предлагат в доклад общинските съветници Георги Георгиев, Николай Стойнев, Диян Стаматов, Грети Стефанова.

Фандъкова: Цената на билета за градския транспорт в София няма да се увеличава

СОС ще разгледа още доклад на независимият общински съветник Борис Бонев за обособяване на пешеходна зона на пл. “Св. Александър Невски” и части от улиците “Оборище”, “Дунав”, “11-ти август” “Шипка” и “15-ти ноември”, в карето, заключено между бул. “Цар Освободител”, бул. “Васил Левски”, ул. “Московска” и ул. “Г. С. Раковски” и за въвеждане на ограничен достъп на всички моторни превозни средства.

Три предложения на зам.-кмета по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов за изграждане на нови сгради за разширението на детски градини и ясли в районите „Лозенец“ и „Люлин“ ще разгледа още СОС. Така с разширяването на площта на детските заведения се прави поредната стъпка към преодоляване недостига на места в детски градини и ясли на територията на Столична община.

СОС се очаква да даде съгласие общинският "Медицински център 31" в район "Искър" да закупи със собствени средства нов ехограф за нуждите на лечебното заведение. Апаратурата ще обслужва кабинетите по гастроентерология, нефрология и рентгенография в лечебното заведение, което се намира в район "Нови Искър".

Последвайте канала на

Теодора Александрова
346 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини