Караджов: ДПС няма да реши кой ще е гуверньорът на БНБ, депутатите няма да гласуват монолитно

  • 05 април 2022 08:57

  • 2352
  • 1
© Кадър NOVA

И с двамата кандидати съм спокоен, че няма да се се случи второ КТБ. Познавам лично само Любомир Каримански, с него се работи лесно, делови човек е. Той има морални устои и не би допуснал второ КТБ. Важно е гуверньорът на БНБ да бъде добър професионалист и да не се поддава на натиск. Това заяви Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова в студиото на Нова телевизия относно двамата кандидати за поста гуверньор на БНБ.

Според него не е проблем, че коалицията има двама кандидати, защото това показва, че съревнованието е истинско: “Ще има депутати от различни цветове, които ще гласуват за единия или другия. Много депутати ще подкрепят двамата кандидати. Не отговаря на действителността, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще реши кой ще е гуверньорът на БНБ”.

“Ние трябва да помогнем по всеки един начин, който Украйна поиска от нас. Трябва да им предоставим военна помощ, защото те са нападнати. Агресорът е многократно по-силен. Украйна брани своята демокрация, каквато сме и ние. Не е това случаят в Русия”, категоричен беше регионалният министър. Той беше категоричен, че изпращането на военна помощ няма да ни въвлече във войната.

Караджов коментира въвеждането на тол таксите за второкласните пътища: “Имах две срещи с превозвачите и съм съгласен с техните тези. Тол системата е трябвало да влезе в реален обхват преди 2 години. Имали са 2 години ваканция. Сега се случва при мен да приключи ваканцията. Разбирам недоволството им е съм солидарен с тях”. Той съобщи, че първата стъпка през тази година ще бъде ремонтирането на първокласните пътища.

Експерти: Няма да се стигне до избор на нито един от двамата кандидати за управител на БНБ

Според него не е редно 2/3 от парите да идват от винетки, а останалите от тежкотоварните превози. Целта му е в момента това съотношение да бъде обърнато.

По думите му все още се очаква проверка по Бернската конвенция, за да се вземе решение по кой вариант да продължи строителството на АМ “Струма” в участъка на Кресненското дефиле.

Като причина за забавянето на строителството на магистралите посочи кражбите.

Законът за устройството на територията не е годен за големи инфраструктурни проекти, категоричен беше регионалният министър.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
2352 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Не е редно!

2022.04.05 | 11:40

1
Още едно сбъркано нещо в България, гуверньор трябва да се избира от икономисти, банкери и финансови специалисти,а не от политици.

Добави коментар

Водещи новини