Депутат от ПП: Очаквам арести всяка седмица

  • 23 март 2022 17:43

  • 3135
  • 12
Депутат от ПП: Очаквам арести всяка седмица
© Нова Нюз
Слушай новината Слушай новината

Коалицията подкрепя категорично министъра на вътрешните работи Бойко Рашков по повод арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Не може да става дума за провал на МВР, по-скоро провалът е на прокуратурата. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз депутатът от "Продължаваме промяната" и член на бюджетна комисия Пламен Шалъфов.

МВР си свърши работата и топката е в полето на прокуратурата. Срещнахме един много очакван саботаж от страна прокуратурата. Ако питате мен, аз очаквам арести всяка седмица. Дано да има такива, както и обвинителни актове, и обвинителни присъди. Очаквам всеки, за когото има информация, че е нарушил закона, да бъде арестуван – дали се казва Бойко Борисов или не, това няма никакво значение, заяви Шалъфов.

Рашков и ГЕРБ се изпокараха на вътрешна комисия

Във връзка с изминалите 100 дни на кабинета "Петков", депутатът от ПП посочи: "Ние сме доволни. Има редица успехи, които успяхме да постигнем както в Министерски съвет, така и в Народното събрание. Действаме по различни фронтове, кризите идват една след друга, но мисля, че успяваме да управляваме ситуацията по един доста добър начин".

Бих казал, че това е коалицията на политическия разум, добави той.

Всяка седмица ГЕРБ се опитват да изкарат тема, която да е достатъчно голяма да свали правителството, но това не се случва. Това е доста слаба опозиция, заяви Пламен Шалъфов. По думите му, с някои свои изказвания и искания, ГЕРБ показват, че живеят в паралелна вселена.

Петков по повод първите 100 дни на правителството: Промяната идва и то в правилната посока

Той коментира и номинациите за управител на Българската народна банка. Днес стана ясно, че председателят на ПГ на "Продължаваме Промяната" Андрей Гюров ще бъде номиниран за управител на БНБ. Другият коалиционен партньор - "Има такъв народ", ще издигне кандидатурата на председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански.

Най-оптималният вариант беше коалицията да предложи един кандидат и той да бъде подкрепен от всички. За съжаление, ситуацията не е такава. Разговори се водят непрекъснато в последните седмици, просто само три партии подкрепят кандидатурата на г-н Гюров, а от ИТН държат на своята кандидатура. Имаме две седмици, в които да се вземе решение. В тях може да се случи всичко. Изборът не предрешен, заяви Шалъфов.

Румен Гечев: Кандидатът ни за управител на БНБ трябва да е един

В коалицията има споразумение, че са добре дошли повече кандидатури за една позиция, като чрез обсъждане да се реши кой е по-добрият. В момента сме в такава ситуация и е крайно спекулативно, че това може да доведе до край на коалицията. Все пак става дума за един пост – колкото и да е важен, няма силата да бутне цялото правителство. Апелирам да проявим повече политическа зрялост и да се опитаме да приемем едно разумно решение, каза още Пламен Шалъфов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3135 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Какви депутати?

2022.06.30 | 07:45

12
В нашата къща живее бивш полицай, нерегистриран на истинския си адрес, който беше уволнен от полицията за изнудване и измама, но с идването на Петков стана депутат - видя електората си, това са цигани за боклук и наркодилъри, но има имунитет, може да прави каквото си иска - и това е член на правителството на България, коалиция Петков.
прост

2022.03.25 | 18:13

11
Абе дришльо,кога стана калайджия,кога ти почерня г@за.Кой взима под внимание твойто мнение.
Георги

2022.03.24 | 21:57

10
До кога ще ви търпи г-н Гешев . Да ви подкара всички под ред начело с Петков и Рашков , за да разберете , че който гроб копае той пада в него . Крайно време е г-н Гешев . Сложете ги където им е мястото !
tarzan

2022.03.23 | 20:24

9
PEDERAST!
Да, но

2022.03.23 | 18:44

5
ще го духате.
КоР ЗА БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭

2022.03.23 | 19:18

8
СВИКВАЙ ГЕйРБАВ ДРоГАРЮ ☭ ТУЛУМ, ПОЖАРНИКАРa "БУДА"-ла ☭ И ГЕШЕВ КАСКЕТА ИЗТЕКОХА В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС ФЕНОВЕ СИ.... И БОКО ТИКВАТА ОТ ТУК НАТАТЪК ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ САМО ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ ИЛИ ОТ „ОФИСА“ НА БАЙ СТАВРИ............МУ-ХА-ХА
БОЖКОВ

2022.03.23 | 18:54

7
Чакам фиктивни присъди. Не обещания и очаквания
Ха ха ха ха какъв е

2022.03.23 | 18:50

6
този сополанко.
Еми...

2022.03.23 | 18:28

4
И аз съм доволен, противно на очакванията ми Кирчо и Лорер пипат здраво, Кокорчо и той се справя. Комундрелите са голем проблем обаче, както и тиквениците на учиндолския.
tova laino..

2022.03.23 | 18:16

3
odkade se ve...Pino4et za vas!!!
Г

2022.03.23 | 18:03

2
Какво очакваш бе оли рен първо теб и комунистическата шайка трябва да прибера малоумен комунис

Добави коментар

Водещи новини